Tips voor veilig weggedrag in de schoolomgeving

ZebrapadEnkele tips om de verkeersdrukte in de schoolomgeving te beperken:

  • Respecteer de richtlijnen van de gemachtigde opzichters. Deze laten de leerlingen op een veilige manier de weg oversteken en kunnen het verkeer hiervoor stilleggen. Daarom:
    • voetgangers: maak gebruik van de zebrapaden en wacht tot de gemachtigde opzichter teken geeft om over te steken;
    • (brom)fietsers: rij niet te snel en stop als dit je gevraagd wordt;
    • automobilisten: vermijd de onmiddellijke schoolomgeving en laat zoon of dochter de laatste (paar) honderd meters te voet afleggen. Zo maak je het veiliger voor de zwakke weggebruikers in de omgeving van de school. Bovendien vermijd je de verkeersdrukte en veel tijdverlies door de files waarin je verzeild geraakt. Volgende plaatsen kunnen als veilige afzetzone gebruikt worden: parking Kazerne +, parking station, parking zwembad De Blyckaert, parking Albertvest, ventwegen en parkeerstroken (binnen)ring. Stoppen voor de schoolpoort of foutparkeren op het voetpad, het zebrapad of de bushalte is niet toegelaten. De politie zal dan ook streng optreden.
  • Leerlingen die nog graag een praatje slaan voor of na schooltijd: doe dit niet op het voetpad en al zeker niet op de hoek van een kruispunt. Je verspert zo de doorgang voor de andere weggebruikers en belangrijker nog, je belemmert het zicht van automobilisten. Maak gebruik van de ruimte op de Grote Markt en de Heldensquare.

Contact