Maak het verschil en word buddy!

‘Iedereen thuis in Tienen’ is geen loze slogan in onze stad. Om anderstalige nieuwkomers, waaronder vluchtelingen, wegwijs te maken in het dagelijks leven en te ondersteunen bij hun integratie, bundelden de stad Tienen en GROS Tienen de krachten om een buddyproject te realiseren.

Project

Buddy’s vormen een aanvulling op de professionele dienstverlening en ondersteunen nieuwkomers met het oog op participatie aan alle maatschappelijke domeinen. De concrete invulling van deze ondersteuning is maatwerk, afhankelijk van de noden en vragen van de nieuwkomer. 

Voorwaarden

Als buddy ben je minstens 18 jaar oud en wil je tijd vrijmaken voor een persoonlijk contact met een nieuwkomer. Je hebt interesse voor en je gaat respectvol om met verschillende culturen, religies en opvattingen. Meerdere talen spreken is een pluspunt, maar geen voorwaarde om in aanmerking te komen. Je beschikt over een bewijs van goed gedrag en zeden.

Aanbod

Het buddyproject biedt regelmatig uitwisselingsmomenten met de andere buddy's. Verder ben je verzekerd voor algemene burgerlijke aansprakelijkheid en arbeidsongevallen.

Om een idee te krijgen wat een buddy kan betekenen voor de nieuwkomers in onze stad, kan men dit interview in het stadsmagazine Tiens lezen: https://www.tienen.be/tiens-stadsmagazine-nr1.