Stadslogo

Logo Tienen

 

 

 

 

In juni '23 lanceerde de stad Tienen het huidige stadslogo. Een stad in beweging moet dat immers ook uitstralen in haar communicatie. 

Wat vertellen we met ons logo?

Tienen is een kruispunt van mogelijkheden. Het is een kruispunt waar mensen elkaar ontmoeten, waar nieuwe kansen ontstaan en waar steeds nieuwe wegen worden ingeslagen. Tienen heeft zoveel te bieden op het vlak van wonen en werken, maar ook beleving staat hier centraal.

Geïnspireerd door de oude Romeinse wegen die Tienen doorkruisten en onze rijke geschiedenis, tekenden we een plattegrond uit voor de toekomst. Noem ons logo gerust een klaverblad. Maar dan eentje dat verandert van vorm en net als Tienen nooit stilstaat. Dat telkens openingen biedt naar nieuwe wegen voor élke Tienenaar.

 

 

 

Waar staat Tienen voor

 

Toegankelijk, compact en compleet  

Als stad willen we bijdragen aan het geluk van élke inwoner. We geven zuur stof aan het ontplooien van talent, aan sociale netwerken, aan een divers vrije tijdsaanbod en evenementen die voor iedereen toegankelijk zijn. Want open heid leidt tot verbinding tussen jong en oud. Tussen nieuwe inwoners en ervaren rotten. Tussen huidige en toekomstige bewoners.  

 

Optimistisch en gretig voor mogelijkheden 

Jazeker, we zitten op goede grond. Om te leven, te wonen én te ondernemen. Om kansen te grijpen, met beide handen. Vanuit een gemeenschappelijke grondslag werken we aan een schone, duurzame, veilige stad waar het een ple zier is om thuis te komen. Een stad met een neus voor vernieuwing, oog voor verbinding en een blik op de toekomst. Onze stad moet soms opboksen tegen een negatief imago. En daar willen we voor eens en voor altijd komaf mee maken. Onze waarden willen we verankeren in een verbindend, overkoepelend verhaal voor Tienen, dat een kapstok vormt voor de beleidsploeg, de inwoners, onder nemers, verenigingen en vele anderen actief in onze stad. Vanuit dit manifest willen we op vraag van én samen met onze burgers onze identiteit verder vormgeven.  

 

Samen beleven  

Waar burgers elkaar net zo goed vinden in gemeenschappelijke tradities, als in verfrissende opkomende initiatieven, daar kan een gemeenschappelijke cultuur bloeien. Daarom kijken we vol trots naar onze gotische Onze-LieveVrouw-ten-Poelkerk en houden we onze geuzennaam Kweikers in ere op de jaarlijkse Kweikersdag. Daarom spreken we de talenten van onze burgers aan op actief burgerschap en ondersteunen we buurtinitiatieven. Op die manier delen we zoveel meer dan enkel onze woonplaats.  

 

Voeten op de grond  

De oudste weg van Vlaanderen loopt niet toevallig door Tienen. Ooit baanden de Romeinen zich via onze stad een weg van oost naar west. De noeste handen arbeid die onze stad toen op de kaart zette, noemen we nu nuchter onderne merschap. We kunnen tegen een stootje. Ons diepgeworteld industrieel verleden zorgt voor het zelfvertrouwen om weer recht te veren na tegenslag.