Infosessies, workshops en vormingen

Vormingen Huis van het Kind

Stad Tienen en de partners van het netwerk Huis van het Kind Tienen organiseren infosessies, workshops en vormingen voor (groot)ouders van kinderen en tieners. Bepaalde vormingen vinden op regelmatige basis plaats, andere zijn eenmalig. 

 

Baby op komst - 6-delige oudercursus

gericht voor ouders die bevallen in de periode augustus - september - oktober

Donderdagen van 25 april tot 22 augustus steeds van 13.00 tot 15.00 uur - zie flyer voor data en inhoud
Vrijetijdscentrum, Sint-Jorisplein 20 in Tienen

Inschrijven kan via groeien@tienen.be of via het nummer 016 24 76 00

 

Workshop Babymassage

In deze workshop babymassage leer je onder begeleiding van een deskundige je baby op een speelse en creatieve manier masseren. De aangeleerde technieken kan je nadien thuis toepassen waar en wanneer het jou past.   Welkom aan alle baby’s tussen zes weken en zes maanden oud, vergezeld van mama of papa.

Wat breng jij mee?
- Een grote badhanddoek of 2 grote handdoeken
- Een neutrale babyolie, bv amandelolie

Gelieve de naam en geboortedatum van je baby te vermelden in het veld 'opmerkingen'.

Woensdag 24 april van 10.00 tot 11.00 uur
Speelpunt Vrijetijdscentrum, Sint-Jorisplein 20 in Tienen

Inschrijven via  CM-Gezondheidsacademie | CM

 

Omgaan met 'moeilijk' gedrag - 6-delige oudercursus 

door CKG De Schommel 

In deze gratis 6-delige reeks gebaseerd op afgestemd opvoeden krijg je concrete handvaten om liefdevol met uitdagende thema’s in de opvoeding van je kinderen om te gaan. Deze cursus is voor ouders van kinderen tussen 2 en 12 jaar. Meer info via Oudercursus omgaan met 'moeilijk' gedrag in Tienen - UiTinVlaanderen

Maandag 15, 22 en 29 april, 6 en 27 mei. Telkens van 19.00 tot 21.00 uur. Een individueel gesprek wordt nadien met elk gezin apart gepland.

Inschrijven kan via groeien@tienen.be of op het nummer 016 24 76 00 
Er kunnen maximum 10 gezinnen deelnemen. 

 

Gezinsdag (0-12 jaar)

Op het binnenplein van het vrijetijdscentrum kunnen ouders en kinderen van 0 tot 12 jaar gratis deelnemen aan verschillende activiteiten en workshops. 

Woensdag 15 mei van 13.30 tot 16.30 uur
Binnenplein Vrijetijdscentrum, Sint-Jorisplein 20 in Tienen
Inschrijven is niet nodig

 

Infosessie 'Opvoeden vandaag en wat als het moeilijk loopt' (0-24 jaar)

door Maurits Wysmans

Wat als een kind een taak weigert of zelfs agressief wordt? Wat als je zoon of dochter voortdurend tegenspreekt en altijd het laatste woord wil hebben? Wat mag je vandaag nog eisen van je zoon of dochter? Wat met stille, angstige en teruggetrokken kinderen?

Tijdens deze infosessie krijg je een kader dat ouders maar ook opvoeders, begeleiders en leerkrachten helpt om perspectief te brengen in opvoedingssituaties die vastgelopen lijken.

We bespreken het denken over opvoeden vandaag, beschrijven de meest voorkomende opvoedings- en gedragsproblemen en geven stap voor stap aan hoe je die moeilijkheden in kaart brengt, verheldert en aanpakt.

Spreker : Maurits Wysmans was tot november 2020 actief als opleidingsverantwoordelijke aan de UCLL Sociale Readaptatiewetenschappen: kinderen, jongeren en welzijn. Hij is deskundig op het terrein van opvoedings- en gedragsproblemen en daarnaast auteur van diverse artikels en coauteur van het boek 'Praten met ouders' (Lannoo Campus).

Dinsdag 21 mei van 19.30 tot 21.30 uur
Vrijetijdscentrum, Sint-Jorisplein 20 in Tienen

Inschrijven kan via groeien@tienen.be of via het nummer 016 24 76 00

 

Infosessie ‘Vlot op de pot’ (0-3 jaar)

door Kind & Gezin 

In deze sessie gaan we in op de voorwaarden die voldaan moeten zijn om te kunnen starten de zindelijkheid te ondersteunen. Veel praktische tips en ruimte voor het uitwisselen met andere ouders.

Dinsdag 11 juni van 19.30 tot 21.00 uur
Sociaal huis, Kabbeekvest 110 in Tienen

Inschrijven kan via groeien@tienen.be of via het nummer 016 24 76 00

 

Infosessie ‘Pittige peuter’

door Kind en Gezin (0-3j)

In deze sessie gaan we in op hoe je kind ontwikkelt tussen 1,5 jaar en 3 jaar. Hoe leert je kind bij? Hoe zit dat nu met straffen en belonen? En waar komen die driftbuien eigenlijk vandaan en hoe kan je er mee omgaan?

Dinsdag 15 oktober van 19.30 tot 21.00 uur
Sociaal huis, Kabbeekvest 110 in Tienen

Inschrijven kan via groeien@tienen.be of via het nummer 016 24 76 00 – graag naam en geboortedatum kind en telefoonnummer doorgeven

Contact