Blue-bike

 

Blue-bike station
Blue-bike Kabbeekvest

Je eindbestemming ligt meestal verder dan waar de trein, tram of bus je brengen. Om die laatste kilometers vlot, snel en comfortabel te overbruggen, is er Blue-bike. Je vindt de blauwe stadsfietsen in heel België aan meer dan 50 trein-, tram- en busstations, en dus ook in Tienen!

Op www.blue-bike.be kan er een app gedownload worden waarmee je de Blue-bikepunten in de buurt kan opzoeken en meteen ook kan zien hoeveel fietsen er beschikbaar zijn.

Procedure

Aan het station zijn er zestien, aan Kabbeekvest en Albertvest telkens 6 Blue-bikes beschikbaar, elk voorzien van zeven versnellingen en een boodschappenmandje.

De fietsen kunnen 24 uur per dag ontleend worden, 7 dagen op 7, en worden regelmatig nagekeken en onderhouden. Het systeem is eenvoudig. Wie zich als abonnee registreert op www.blue-bike.be, krijgt binnen de vijf werkdagen een gebruikerskaart toegestuurd. Hiermee kan je tot twee fietsen tegelijk ontlenen via de sleutelautomaat. Je kan je abonnement ook aan je MOBIB-kaart koppelen. Na gebruik breng je de Blue-bike gewoon terug naar dezelfde locatie.

Bedrag

Een jaarabonnement kost 12 euro. Per dag betaal je 2,5 euro (nadien per factuur aangerekend), een extra voordelig tarief dankzij de stad Tienen die 1 euro bijpast.

Contact