Hof van Kabbeek

Situering van het project

Het regionaal ziekenhuis in Tienen is momenteel gevestigd in de stadskern van Tienen, tussen de Oude Vestenstraat, Kliniekstraat, Leuvensestraat, Oude Leuvensestraat en Gilainstraat, in het historische ‘’t Hof van Cabbeeck’. Op termijn zal het ziekenhuis deze site verlaten, waardoor de terreinen een nieuwe invulling kunnen krijgen. Het is een unieke kans om in het stadscentrum vorm te geven aan een verkeersluwe, groene omgeving met een mix aan functies, zonder hierbij het historisch erfgoed uit het oog te verliezen.

Opmaak masterplan

De eerste stap om dit project verder vorm te geven, is de opmaak van een masterplan. De stad Tienen betrekt de buurtbewoners van bij de start bij dit proces. Tijdens een infomarkt op donderdag 12 januari ‘23 konden zij ideeën en suggesties rond de eerste ontwerpplannen geven. Dit gebeurde aan de hand van onderstaande infopanelen. De beelden in deze documenten geven de sfeer en een indruk van de mogelijkheden weer, maar zijn nog niet de definitieve ontwerpen.

Volgende stappen

In een volgende fase ging het ontwerpteam aan de slag om de ontwerpplannen verder vorm te geven. Hierbij werden de opmerkingen en suggesties van de buurtbewoners meegenomen. Het oorspronkelijke wedstrijdontwerp is zo geëvolueerd tot een nieuw ontwerp.

Tijdens de Trefdag op woensdag 7 juni ’23 in het Vrijetijdscentrum krijgen de buurtbewoners toelichting bij de aangepaste plannen. 

Infomoment

Wanneer? Woensdag 7 juni ’23 doorlopend van 16.00 tot 20.00 uur

Waar? Vrijetijdscentrum, Sint-Jorisplein 20 in Tienen

Blijf op de hoogte en schrijf je in op de nieuwsbrief

Tijdens de verdere stappen van het project versturen we regelmatig een nieuwsbrief met een stand van zaken. Via onderstaand inschrijvingsformulier kan je je inschrijven voor deze nieuwsbrief.