Masterplan Vianderdomein

Situering van het project

De stad heeft grootse plannen met het Vianderdomein. Via de Vlaamse Bouwmeester werd een open oproep gedaan naar ontwerpbureaus. Het samenwerkingsverband tussen Atelier Romain, OD205 en Volt architecten haalde de opdracht binnen om het masterplan voor het domein verder vorm te geven.

In hun voorstel stellen de geselecteerde bureaus de ambities voor op vier niveaus: het vergroten van de belevingswaarde van het domein, het creëren van een nieuwe verbindende hoofdroute in het domein op basis van de aanwezige natuurlijke hoogteverschillen, een gezond en robuust watersysteem en de overgangen tussen de vijvers inrichten als bijzondere plekken met een nieuwe watertoevoer. 

Infomoment

Op donderdag 1 juni ’23 vond er een infomoment plaats voor buurtbewoners en andere geïnteresseerden waar de ontwerpers hun wedstrijdvoorstel voorstelden en er suggesties voorgesteld konden worden. Ook tijdens de Trefdag op woensdag 7 juni '23 kon iedereen kennismaken met de eerste plannen.

Ideeën en suggesties zijn ook welkom via dit formulier.

Raadpleeg hier de presentatie.

Blijf op de hoogte en schrijf je in op de nieuwsbrief

Tijdens de verdere stappen van het project versturen we regelmatig een nieuwsbrief met een stand van zaken. Via onderstaand inschrijvingsformulier kan je je inschrijven voor deze nieuwsbrief.