Premies woningaanpassing voor senioren

26
juli
2016
badkamer-aanpassingen.jpg

De Vlaamse overheid en de provincie voorzien premies voor woningaanpassingen voor senioren. Voor info kan je terecht bij het Wooninfopunt Tienen.

De kosten die een woningaanpassing met zich meebrengt, kunnen hoog oplopen. Mogelijk heb je recht op een aantal premies die deze kosten kunnen drukken.

De Vlaamse Overheid geeft een aanpassingspremie voor werken die uitgevoerd worden om de woning beter geschikt te maken voor 65-plussers. Het moet gaan om noodzakelijke aanpassingen aan de lichamelijke gesteldheid van de bejaarde bewoner. Zo kan je een premie van 50 % van het factuurbedrag ontvangen voor het plaatsen van bv. een inloopdouche, een traplift of voor het automatiseren van rolluiken. Er zijn bepaalde inkomensvoorwaarden. De maximum premie bedraagt 1.250 euro.

Deze premie kan gecombineerd worden met de provinciale aanpassingspremie voor ouderen en personen met een handicap. Wie aan bepaalde inkomens– en eigendomsvoorwaarden voldoet, kan tot 75 % van de kostprijs van de werken recupereren.

Voor informatie en hulp bij de aanvraag van deze premies kan men terecht in het Wooninfopunt. Om na te gaan of je aan de voorwaarden voldoet, breng je best het aanslagbiljet van de personenbelasting inkomen 2014 mee en de facturen van de uitgevoerde werken.

Contact