Groot feest voor 100-jarige Jef

17
maart
2023
100-jarige wzc

Op 17 maart ’23 werd bewoner Jef Serré 100 jaar. Voor die mijlpaal organiseerden de medewerkers van het WZC Keienhof een groot feest. Wat je volgens Jef moet doen om 100 jaar te worden? Positief en met een goed gevoel in het leven staan!

“Ik ben heel dankbaar dat het mij is gegund om zo oud te worden”, vertelt hij. “Ik heb ook al een mooi leven gehad samen met mijn vrouw Delphine. Dankzij mijn job bij de sociale dienst van de Belgische spoorwegen heb ik veel van Europa kunnen zien en een groot sociaal netwerk uitgebouwd.”

Als goede raad wil hij aan de jongeren van vandaag meegeven dat ze tevreden moeten zijn met wat ze hebben, ook als het leven niet loopt zoals ze wensen. “Wij hadden graag kinderen gehad, maar die zijn er helaas niet gekomen. Toch zijn we altijd dankbaar geweest voor wat we wel hadden.” De deur van ‘nonkel Jef’ en zijn vrouw stond dan ook altijd open voor de kinderen uit de familie. Ze kwamen er vaak en graag over de vloer.

Intussen woont Jef al iets meer dan 3 jaar in woonzorgcentrum Keienhof. Hij is er samen met zijn vrouw komen wonen, maar zij is intussen overleden. Hij is er tevreden, ook al zou hij liever nog thuis wonen. Sociaal als hij is, heeft hij nog heel regelmatig contact met zijn familie, en geniet hij van de bezoekjes en de telefoontjes die hij krijgt.

Contact