Tiense wandelbrochure

Tiense wandelbrochureDe Tiense Wandelbrochure omvat 7 wandelingen in Tienen en deelgemeenten:

 • Billighoutwandeling (9 km): deze wandeling leidt je doorheen de deelgemeente Vissenaken. Je passeert o.a. langs de kerk van Sint-Pietersbanden, Het posthof en de hoeve 'Billighout'.
  Vertrekpunt: de kerk van Sint-Pietersbanden, Vissenaken;

 • Spoorwegwandeling (11 km): met de Spoorwegwandeling belanden we in deelgemeente Kumtich. Hier brengen we een bezoek aan de Sint-Gillis- en Sint-Joriskerk, de Mariakapel, de Vroenhoeve, het kasteel van Oorbeek en de Sint-Barbarakapel.
  Vertrekpunt: Sint-Gilliskerk, Kumtich;  

 • Lambertuswandeling (8 km): deze tocht leert je Overlaar, Rommersom, Bost en Tienen kennen. Op het programma staan een aantal typische kerkjes en kapelletjes, historische gebouwen en een bezoek aan de ruïne van de Begijnhofkerk.
  Vertrekpunt: Sint-Lambertuskerk, Overlaar;

 • Merodewandeling (7,5 km): deze route brengt je naar de deelgemeente Goetsenhoven. Deze streek betovert je met zijn prachtige kastelen en het gerestaureerde woonhuis 't Paenhuys. Ook de Sint-Laurentiuskerk en het klooster van de Grauwzusters zijn een bezoekje waard.
  Vertrekpunt: Goetsenhovenplein, Goetsenhoven;

 • Genoveva- en Margarethawandeling (8,5 km): met deze wandelingen verken je Oplinter en Sint-Margriete-Houtem. Naast typische kerkjes, vind je er de Sint-Hubertusbron, het militaire kerkhof, natuurgebied 'Tiens Broek' en de abdijhoeve 'Maagdendaal'.
  Vertrekpunt: Sint-Genovevakerk, Oplinter;

 • Sint-Hymelienuswandeling (5 km): ook deze wandeling doet deelgemeente Vissenaken aan.
  Vertrekpunt: kerk van Sint-Pietersbanden, Vissenaken; 

 • Watertorenwandeling (5,5 km): de naam zegt het zelf ... Je passeert de Tiense watertoren, de brandweerkazerne en het stedelijke sportcentrum Houtemveld. 
  Vertrekpunt: watertoren, Tienen.

Een uitgave van de dienst toerisme en erfgoed.

Procedure

De brochure is verkrijgbaar in de Streekshop.

Bedrag

De brochure kost 4 euro.

Contact