Talentenplatform

18
april
2024
pexels-pixabay-netwerking

Op donderdag 18 april ’24 komen vertegenwoordigers van secundaire scholen, regionale ondernemingen en intermediairen voor de arbeidsmarkt samen tijdens een Talentenplatform. Het doel van dat unieke netwerkevenement is om de lokale economie te ondersteunen en de werkgelegenheid te bevorderen.

Met het Talentenplatform wil de Interlokale Vereniging Zuidoost Hageland samen met verschillende partners de kloof dichten die er bestaat tussen het secundair onderwijs, ondernemingen en belangrijke spelers op de arbeidsmarkt. Het evenement biedt hen de kans om elkaar beter te leren kennen.

Het programma is goed gevuld. De aanwezigen starten met een ontbijtbuffet, mogelijk gemaakt door Voka – Kamer van Koophandel. Daarna volgen inspirerende presentaties, een panelgesprek over werkplekleren en getuigenissen van onder andere D’Hek, de Tiense Suikerraffinaderij, Kringwinkel Hageland en Ferm.

Ine Tombeur, schepen van mensen van de stad Tienen: “Het grote aantal openstaande vacatures vraagt om een gerichte aanpak. Door onderwijs en bedrijven in contact te brengen met elkaar, kan men zoeken naar de gepaste profielen en afgestudeerden eventueel nog bijkomende competenties bijbrengen.”

Johan Viaene, vertegenwoordiger van een arbeidsmarktintermediair: "Samenwerking tussen onderwijs, ondernemers en arbeidsmarktintermediairen is meer dan ooit aangewezen gezien de mismatch en de vele knelpuntberoepen op de arbeidsmarkt. Alleen samen zijn we sterk voor werk.”

"Samenwerking tussen scholen en bedrijven is de sleutel tot succesvol werkplekleren. Daardoor kunnen we de volgende generatie talenten optimaal voorbereiden op de arbeidsmarkt. RTC Vlaams-Brabant is verheugd om daaraan bij te dragen", voegt RTC Vlaams-Brabant toe.

"De provincie Vlaams-Brabant trekt mee aan de kar in de organisatie van het Talentenplatform. Dat doen we om meerdere strategische redenen", voegt Ann Schevenels, gedeputeerde economie van de provincie Vlaams-Brabant, toe. "We dragen bij aan de ondersteuning van lokale besturen én de lokale economie, wat essentieel is voor de duurzame groei van onze regio. Daarnaast is onze samenwerkingsovereenkomst met de VDAB cruciaal in ons beleid om werkgelegenheid te stimuleren, de gevraagde en aanwezige competenties op de arbeidsmarkt in evenwicht te brengen en nieuwe vaardigheden te ontwikkelen. Tot slot willen we de bedrijvigheid in Vlaams-Brabant beschermen en bevorderen zodat onze provincie aantrekkelijk blijft voor innovatieve bedrijven en ondernemers."

Het Talentenplatform vindt plaats op donderdag 18 april ’24 in CC De Kruisboog. Het evenement wordt georganiseerd door de Interlokale Vereniging Zuidoost Hageland in samenwerking met de Provincie Vlaams-Brabant, de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding (VDAB) Voka – Kamer van Koophandel, RTC Vlaams-Brabant en D’Hek.

Contact

Contactpersoon