Nieuw ontmoetingscentrum Hakendover officieel geopend

11
december
2023
OCHakendover - Steven Massart (14)

In de Tiense deelgemeente Hakendover opende het gloednieuwe ontmoetingscentrum op zondag 10 december ’23 officieel de deuren. Het gebouw werd onder meer uitgerust met twee multifunctionele zalen, een vergaderlokaal en kleedruimtes en zal uitgebaat worden door negen lokale verenigingen onder de vorm van een vzw.

De bouw van het nieuwe ontmoetingscentrum ging in april ’21 van start. De stad nam voor dit project het ontwerpbureau LANDarchitecten en het bouwbedrijf Schoofs onder de arm. Het resultaat is een moderne accommodatie waar socioculturele activiteiten en sportactiviteiten kunnen plaatsvinden.

“Het gebouw is uitgerust met een grote polyvalente zaal met podium, die akoestisch goed geïsoleerd is zodat er ook fuiven en andere feesten kunnen plaatsvinden”, licht schepen van infrastructuur Tom Roovers toe. “Daarnaast is er een kleinere zaal met terras en zicht op het voetbalveld, die dienst kan doen als sportkantine. Een ruime uitgeruste keuken kan apart gehuurd worden. Op de kelderverdieping zijn kleedruimtes en sanitair voorzien.”

Het gebouw werd voorzien van energiezuinige ingrepen. Zo liggen er op het dak zonnepanelen. Het teveel aan energie wordt via 'energiedelen' naar het stedelijk zwembad gestuurd. Verder is er ook een zonneboiler en drievoudig glas. De verwarming gebeurt via vloerverwarming en een luchtgroep.

Maar liefst  negen verenigingen sloegen de  handen in elkaar voor de oprichting van een vzw die de uitbating voor zijn rekening zal nemen. Ze doopten het ontmoetingscentrum om tot ‘OC XIII’, een verwijzing naar de Hakendoverse legende over de bouw van de kerk.

“De verenigingen in Hakendover kregen inspraak bij de inrichting van het ontmoetingscentrum”, vertelt schepen van vrije tijd Wim Bergé. “De plannen werden vooraf met hen doorgenomen en in functie van hun noden aangepast. Met deze nieuwbouw krijgt Tienen na Vissenaken, Sint-Margriete-Houtem, Kumtich, Oorbeek, Bost en Goetsenhoven, een zevende ontmoetingscentrum. Buurtwerking is dan ook één van de prioriteiten van het huidige bestuur, waarbij we dit nieuwe ontmoetingscentrum als een mooie realisatie zien.”

OC Hakendover OC Hakendover OC Hakendover
OC Hakendover OC Hakendover OC Hakendover