Nieuw skatepark Houtemveld

9
februari
2024
skatepark01

Het skatepark in het sportcentrum Houtemveld is klaar voor gebruik. Het gloednieuwe skateterrein is dubbel zo groot en biedt uitdagingen voor zowel beginnende als gevorderde skaters. Een groep Tiense skaters werd betrokken bij het ontwerp en besliste mee over het eindresultaat.

In een recordtempo van drie maanden en in soms barre weeromstandigheden is het nieuwe skatepark Houtemveld gebouwd. Het  skatepark telt 700 m2 en is volledig aangelegd in beton. De ontwerpers kozen samen met een groep skaters voor een skatepark met een dieperliggende pool, banks in verschillende vormen, rails en een ‘street zone’.

“Dit skatepark is een fantastische plek voor skaters, BMX’ers en steppers. Zowel beginnende als gevorderde skaters kunnen zich hier uitleven”, vertelt schepen van vrije tijd Wim Bergé. “Dit is een plek waar jongeren veel plezier zullen beleven en waar nieuwe vriendschappen zullen ontstaan.”

Het nieuwe skatepark is tot stand gekomen na uitgebreide inspraak van een focusgroep van ervaren skaters en jonge Tiense skaters. Concrete Dreams, de aannemer die zorgde voor de bouw van het skatepark, luisterde goed naar de het jonge skatepubliek en voerde op vraag aanpassingen in het ontwerp uit.

Zaterdag 4 mei ’24 wordt het skatepark feestelijk geopend. Het belooft een echt feest te worden met muziekoptredens, leerrijke workshops en spectaculaire demo’s.

Voor de vernieuwing van het skatepark en de renovatiewerken van de drie multifunctionele sporthallen van sportcentrum Houtemveld ontvangt de stad Tienen een subsidie van 528.925 euro van Sport Vlaanderen.