Maaltijden aan huis

MaaltijdDeze dienst levert kant en klare maaltijden aan huis. De maaltijden moeten worden gaargestoomd in de microgolfoven.

Elke maaltijd bestaat uit een soep, hoofdgerecht en dessert. Indien noodzakelijk kunnen dieetmaaltijden worden geleverd.

 

Voorwaarden

Alle personen en gezinnen die niet of onvoldoende in de mogelijkheid zijn om zelf maaltijden te bereiden en niet kunnen rekenen op de hulp van familie of mantelzorgers komen in aanmerking.

Procedure

De aanvraag kan telefonisch gebeuren bij de dienst maaltijden, enkele dagen voor  de levering van de eerste maaltijd. De maatschappelijk werkster maakt  een afspraak met jou voor een huisbezoek (of je komt langs in het Sociaal Huis) en vult samen met jou het aanvraagformulier in dat door beiden wordt ondertekend. De aanvraag moet steeds worden goedgekeurd door het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst van het OCMW.

Meebrengen

Inkomensbewijzen en identiteitskaart.

Bedrag

De prijs voor een maaltijd is afhankelijk van je inkomen en de gezinstoestand. De minimumprijs voor een maaltijd bedraagt 4,10 euro, de maximumprijs 10,15 euro. Maandelijks wordt een factuur opgemaakt, betalen kan via overschrijving of domiciliëring.

 

Contact

Contactpersoon