Liesbeth Vanderloock vanaf 1 januari schepen

22
december
2021
Liesbeth_Vanderloock

Vanaf 1 januari '22 wordt Liesbeth Vanderloock de nieuwe schepen van mobiliteit en duurzaamheid. Ze neemt de fakkel over van Paul De Cort, een afspraak die aan het begin van de legislatuur gemaakt werd. 

Wie is Liesbeth Vanderloock?

De laatste 11 jaar werkte ik voor De Kringwinkel Hageland, waar ik als als teamleider 4 winkelteams aanstuurde. Ik stond er mee aan het roer van de kledingwinkel ‘About Queens and their dresses' in Tienen en een Kilomeetconcept in Diest en was verantwoordelijk voor de werking van 2 online verkoopskanalen en het logistieke gedeelte. Het begrip ‘duurzaamheid’ is me dus niet onbekend. Mijn laatste realisatie was bv. het openen van een pop-up Kringwinkel Plus in Landen (Kringwinkel en Circulair belevingscentrum in 1).

Voor ik in de sociale economie terechtkwam, werkte ik 8 jaar voor Hema België, waarvan 4 jaar als filiaalmanager en 4 jaar als hr adviseur.

Sinds 2016 zetel ik in de gemeenteraad.

Wat is je ambitie voor de komende drie jaren?

Ik kijk er naar uit de meerjarenplanning van de stad  actief mee te realiseren, samen met de diensten en de Tienenaars.  In een eerste stap zal ik me grondig inwerken in de dossiers die op tafel liggen. Een actieve concrete aanpak van de kortere termijn actiepunten zal zeker op de agenda staan. Zonder uiteraard de zaken op de langere termijn te vergeten die de grondslag van het beleid vormen.

Een mooie, nette, veilige stad met groene beleving voor de bewoners is iets wat we allemaal willen. Daar wil ik naar streven. Een stad waar er verder gewerkt wordt aan vergroening door bv. tuinstraten en dit in cocreatie met de bewoners. Een stad waar verder gewerkt wordt aan verkeersveilige woonstraten en schoolomgevingen. Een stad die verder inzet op duurzame mobiliteit. Het klimaatactieplan zal een grote en boeiende uitdaging zijn, waar niemand omheen kan of mag.

Er is gelukkig veel werk aan de winkel, denk ik dan …

Wat wens je je voorganger toe?

Ik ben Paul heel dankbaar voor zijn inzet tijdens de voorbijgaande drie jaren. Hij nam zijn mandaat op met gedrevenheid en diepgang. Daar heb ik bewondering voor. Ik wens hem minder woelige en vooral mooie, rustige en interessante waters toe en heel veel geluk in alles wat hij nog zal ondernemen.

Heel veel succes Liesbeth!