Girlpower op Suikerrock

28
maart
2024
433872688_959951602160621_6741420246244169989_n

‘Who run the world?’ Girls! De eerste namen voor The Palace en The Cube, de twee zijpodia van Suikerrock, zijn bekend. ISE, WIES, BLUAI, Miss Angel en Tsar B tekenen present! 

 

2023 was voor ISE een onvergetelijk jaar. Nog maar net gestart als singer-songwriter, kreeg ze geweldige speelkansen op de festivalpodia van Pukkelpop, Sziget en Bospop. En als kers op de taart begon ze aan 2024 als winnaar van De Nieuwe Lichting met haar song ‘Goodbye Letter’, waarmee ze de eerste plaats haalde in De Afrekening van Studio Brussel .

WIES is een Nederlandstalig poptrio uit Amsterdam. De groep bestaat uit frontvrouw Jeanne Rouwendaal, Tobias Kolk en Dan Huijser. Naast invloeden van alternatieve rock en elektronica kenmerkt de muziek van WIES zich door een onmiskenbare Do It Yourself-mentaliteit. Onlangs won WIES in Nederland, naast onder anderen Joost en Suzan & Freek een fel begeerde 3FM award voor ‘Best Indie Act’. 

BLUAI is een Belgische all female band, die balanceert tussen indiefolk en Americana. In 2022 won het trio zowel Humo’s Rock Rally, Sound Track, als De Nieuwe Lichting. Het toeval wil dat hetzelfde jaar toenmalig bandlid Ilayda Cicek ook met haar eigen ILA band de Nieuwe Lichting won, waarna ze voor haar eigen band koos. ILA staat dit jaar trouwens op Suikerrock, op dezelfde dag als BLUAI.

Angela aka Miss Angel is een jonge lyriciste uit Antwerpen. Hiphopmuziek speelde altijd al een grote rol in haar leven, maar in 2016 vond ze haar eigen stem en begon ze liedjes te schrijven. In 2018 zagen straffe nummers als ‘All of the Shmoke’, ‘Money Making Mami’ en ‘Ghetto Supahstar’ het daglicht. Dankzij haar explosieve podiumprésence stond ze al op Rock Werchter, Pukkelpop, Dour, Couleur Café én veroverde ze zelfs een plek op een billboard op Times Square. 

Tsar B is het muzikale alter ego van muzikant, producer en componist Justine Bourgeus. In haar vroege loopbaan stal Bourgeus de schijnwerpers als violist in verschillende indiebands, waaronder School Is Cool. In haar soloproject Tsar B verzoent ze elektronische popproducties met haar liefde voor klassieke muziek en folks. Wie Tsar B al live zag optreden, weet dat ze meermaals zoekt naar het experiment. Aan showgehalte geen gebrek! We zijn benieuwd wat ze voor Suikerrock in petto heeft!