Extra pmd-zak van 90 liter verkrijgbaar vanaf 01/01

15
december
2023
PMD-zak

EcoWerf voert vanaf 1 januari '24, naast de pmd-zak van 60 liter, een pmd-zak van 90 liter in. Sinds de pmd-zak uitgebreid werd naar alle plastiek verpakkingen, wordt er per inwoner in Tienen jaarlijks gemiddeld 25 kg pmd ingezameld, terwijl dit voordien 15 kg was. De invoering van de 90 liter-zakken maakt het nu makkelijker om pmd-afval van 2 weken aan te bieden.

2024 brengt een extra pmd-zak mee

Naast de vertrouwde pmd-zak van 60 liter voert EcoWerf vanaf 2024 een nieuw en groter formaat pmd-zak in: een pmd-zak van 90 liter. Met de invoering van dit grotere formaat wil EcoWerf het correct sorteergedrag verder stimuleren. Sinds de invoering van de uitgebreide blauwe pmd-zak in 2021 zamelen onze inwoners gemiddeld 25 kg pmd in per jaar. Voordien was dit 15 kg. Toch belandt er nog zo'n 22 % van het pmd bij het restafval. De invoering van de 90 liter-zakken maakt het nu makkelijker om pmd-afval van 2 weken aan te bieden.

De grotere zak is steviger én verhoudingsgewijs goedkoper. In een 90 liter pmd-zak kan ruim een derde méér afval, voor maar 5 eurocent per zak extra.  De 90 liter pmd-zakken worden in de vertrouwde verkooppunten verkocht. Voor een rol van 20 zakken betaal je 4 euro.

Zwarte trekband

Zowel de 90 liter zakken als de zakken van 60 liter kregen zwarte trekbanden in plaats van de gekende rode trekbanden. De kleur van de trekband heeft geen invloed of de zak wel of niet wordt meegenomen. Enkel fout gesorteerde inhoud kan ervoor zorgen dat de pmd-zak wordt geweigerd. Wie nog pmd-zakken met een rode trekband heeft liggen, mag de zakken dus gewoon blijven gebruiken.

Geen afvalkalender in de bus?

Wie op 31 december '23 geen afvalkalender in de bus kreeg, kan een exemplaar verkrijgen aan het onthaal in het stadhuis of via EcoWerf op 0800 97 0 97 of via info@ecowerf.be. Nog handiger is de gratis app Recycle!. Dit is de afvalkalender in broekzakformaat. De app toont elke afvalophaling, het dichtstbijzijnde inzamelpunt en alle sorteerregels van de afvalsoorten die EcoWerf aan huis ophaalt.

Liever geen app? De website www.recycleapp.be geeft dezelfde informatie als de app Recycle!. En wie de afvalkalender liever digitaal bekijkt, kan hem op www.ecowerf.be downloaden.

Contact