Test BE-Alert op 5 oktober

5
oktober
2023
Test BE-Alert

Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie willen we jou graag snel verwittigen. Daarom beschikt onze stad over BE-Alert, een systeem dat je op de hoogte stelt van een noodsituatie via sms, e-mail of telefoon. Vandaag werd dit systeem getest.

Vandaag, donderdag 5 oktober '23, houden verschillende gemeenten in België een BE-Alert test. Ook onze stad doet mee. Alle inwoners die ingeschreven zijn op BE-Alert kregen vanmorgen via sms of e-mail het volgende testbericht: 'BE-Alert – Tienen. Dit is een alarmeringstest. Geen reactie vereist. Voor meer info over de werking van BE-Alert: www.be-alert.be.' In totaal werden zo 3.816 personen gecontacteerd.

Door BE-Alert te testen, kunnen we de procedures inoefenen. Bovendien willen we hiermee onze inwoners bewust maken van het feit dat het belangrijk is om meteen op de hoogte te zijn bij een noodsituatie. De test is de ideale gelegenheid om inwoners op te roepen zich in te schrijven op www.be-alert.be.

Wat is BE-Alert?

BE-Alert is een alarmeringssysteem waarmee we jou kunnen verwittigen bij een noodsituatie. Dankzij BE-Alert kan een burgemeester, gouverneur of de minister van binnenlandse zaken een bericht uitsturen naar iedereen die impact kan ondervinden van een noodsituatie. Zo kan je op een snelle manier de nodige aanbevelingen krijgen, bv. ramen en deuren te sluiten bij een brand.

Je kan een BE-Alert bericht krijgen via sms, telefoon of e-mail.

Registreer je

Om een testbericht te ontvangen moet je je registreren. Dit kan heel gemakkelijk op www.be-alert.be. Vul het inschrijvingsformulier zo volledig mogelijk in. 

Actualiseer je gegevens

Het is belangrijk dat je jouw profiel op BE-Alert goed onderhoudt. Je kan jouw persoonlijke gegevens op elk moment aanvullen, wijzigen of zelfs verwijderen. Bovendien kan je tot vijf adressen registreren. Voeg dus naast je thuisadres zeker ook je werkplaats en enkele andere belangrijke adressen toe (bv. familie). Dit doe je in slechts enkele stappen:

  • surf naar www.be-alert.be;
  • meld je aan met jouw e-mailadres en het paswoord dat je koos bij je registratie;
  • vul je gegevens aan;
  • klik onderaan op de knop ‘Bevestigen’.

Contact