Zoeken in de catalogus van de bib

Vergrootglas op boekHet volledige aanbod van de bibliotheek kan je raadplegen via de catalogus op het internet. Hier zie je ook welke materialen al dan niet uitgeleend zijn.

* Opgelet: vanaf maandag 14 februari '22 komt onze nieuwe catalogus/website online, maar de info op deze pagina is hieraan nog niet aangepast. Vanaf 18 februari '22 schakelen we definitief over naar nieuwe bibliotheeksoftware en passen we alle info aan. Onze excuses voor het ongemak.

Procedure

Ga naar de catalogus en geef een zoekterm in in de witte balk bovenaan. Dit kan de naam van de auteur zijn, (een deel van) de titel, een onderwerp … of een combinatie van zoektermen (vb. canada trotter).

 • In de lijst met zoekresultaten die je dan krijgt, kan je nog verder verfijnen (op materiaal, type, taal, jaar van uitgave, doelgroep, onderwerp, genre, ...) en/of sorteren (op relevantie, jaar, titel, auteur).
  Als je in de lijst met zoekresultaten op de titel klikt, krijg je meer info over je zoekterm (ook een cover, achterflap, een korte inhoud, recensies, bekroningen, auteursinfo, ...).
 • Klik rechts op de knop 'waar staat het?' voor meer informatie over de beschikbaarheid en de vindplaats in de bib zelf. Het scherm toont je:
  • in welke afdeling je het vindt:
   - volwassenen informatieve boeken, talen, muziek, films = gelijkvloers;
   - jeugdafdeling = 1e verdieping;
    - volwassenen- en jongerenromans = afdeling fictie op de 2e verdieping;
  • of het al dan niet is uitgeleend of gereserveerd;
  • indien het niet beschikbaar is, kan je het item hier ook reserveren.

Meer info nodig? Onderaan bij 'Documenten' vind je de folder 'Inleiding tot de catalogus' met tekst en afbeeldingen.

Contact