Zalig zomeren in Tienen

9
juni
2021
21_Zomeren_logo

Parelwitte stranden, een azuurblauwe zee … Maar niets zo fijn als een staycation in Tienen. Met ‘Zomeren in Tienen’ plant de stad een zomer vol met kleinschalige concertjes en voorstellingen, boeiende wandelroutes en verrassende hoekjes in eigen stad. Alle info is terug te vinden op www.zomerenintienen.be.

“We hebben er allemaal erg naar uitgekeken: deze zomer kunnen er opnieuw evenementen plaatsvinden”, zegt schepen van vrije tijd Wim Bergé. “We leggen nog altijd de nodige voorzichtigheid aan de dag, en pakken dan ook uit met een aangepaste zomerprogrammatie. Met kleinschalige concertjes en voorstellingen, boeiende wandelroutes en verrassende hoekjes wordt het zalig zomeren in Tienen!”

Het volledige programma is terug te vinden op www.zomerenintienen.be en in de programmabrochure die via de stadsdiensten en handelaars in Tienen verdeeld zal worden. De stad roept haar inwoners op om de allerleukste momenten tijdens ‘Zomeren in Tienen’ met #thuisintienen te delen op de sociale media. Leuke beelden, aankondigingen en nieuws heet van de naald krijg je via het Facebookevent ‘Zomeren in Tienen’.

Muziek, theater en movie open air

Een openluchtconcert of theatervoorstelling meepikken, kan elke vrijdagavond op de site van het Oud College. Wil je het weekend op een fijne manier beleven, dan kan je in het Vianderdomein elke zondag terecht voor deze reeks concerten en filmvertoningen. De zomer afsluiten doen we met Circus Ronaldo in de Manege, een mix van theater, circus en poëzie.

Programma Oud College

Vrijdag 2 juli - 20.15 uur: Ertebrekers
Vrijdag 9 juli - 20.15 uur: Ronny Mosuse (solo)
Vrijdag 16 juli - 20.15 uur: Slips Inside
Vrijdag 23 juli - 20.15 uur: Kamagurka
Vrijdag 30 juli - 20.15 uur: Senne Guns
Vrijdag 6 augustus - 20.15 uur: Pascale Platel
Vrijdag 13 augustus - 20.15 uur: David Galle & Roosje Pertz
Vrijdag 20 augustus - 20.15 uur: School is Cool
Dinsdag 24 augustus – 20.15 uur: ROB-vertellingen met Veerle Malschaert
Vrijdag 3 september – 20.15 uur: Han Solo’s Mobilhome

Programma Manege

Vrijdag 10 en zaterdag 11 september - 20.15 uur en zondag 12 september - 17.00 uur: Circus Ronaldo ‘Sono Io’

Tickets voor het Oud College en de Manege kunnen vanaf zaterdag 12 juni ’21 om 09.00 uur gereserveerd worden via www.zomerenintienen.be. Het aantal plaatsen is beperkt.

Programma Vianderdomein

Zondag 4 juli – 15.30 uur: Kidsconcert ‘Zannemie en de bende’ - Animatie: Circus Atelier Salto
Zondag 11 juli – 20.15 uur: BAM
Zondag 18 juli – 20.15 uur: Jasper Erkens (solo) - Support: Mats Tuerlinckx
Zondag 25 juli – 15.30 en 20.15 uur: Movie Open Air ‘Missing Link’ en ‘Joker’
Zondag 8 augustus – 15.30 uur: Kidsconcert ‘Radio Oorwoud’ - Animatie: Circus Atelier Salto
Zondag 15 augustus – 20.15 uur: Lili Grace - Support: Bonnie & Clyde
Zondag 22 augustus – 14.00 uur: Trio Dhoore - Support: Ampersand
Zondag 29 augustus – 15.30 en 20.15 uur: Movie Open Air ‘Trolls World Tour’ en ‘Tenet’

Tickets voor de activiteiten in het Vianderdomein kunnen vanaf zaterdag 12 juni ’21 om 09.00 uur gereserveerd worden via www.zomerenintienen.be.  Het aantal plaatsen is beperkt. Je kan je tickets ter plaatse inruilen voor drankbonnetjes. 

Theaterwandeling ‘De Blauwe Vogel’

Laat je onderdompelen in de magische sfeer van de interactieve theaterwandeling ‘De Blauwe Vogel’ in het stadspark, geïnspireerd op het wereldberoemde sprookje van de Belgische Nobelprijswinnaar Maurice Maeterlinck. Wandel van nest naar nest en ontdek via QR-codes en filmpjes het verhaal van de kleine Mo en de blauwe vogel. Voor gezinnen met kinderen vanaf 4 jaar.

Belpop Bonanzawandeling

Een heerlijke wandelroute langs unieke stukjes Belpopgeschiedenis in Tienen, uitgestippeld door muziekjournalist Jan Delvaux en Jimmy Dewit (DJ Bobby Ewing). Alles wat je nodig hebt, zijn wandelschoenen en een smartphone om de QR-codes te scannen.

Plekjes om zalig te zomeren

Picknicken was nog nooit zo leuk met de ‘belevingsbanken’ op diverse locaties in de stad. Voorzien van een verhaal, een gezelschapsspel of muziek, valt er aan elke bank iets leuks te ontdekken.

Magische zonsondergangen kan je beleven op de Kopkensberg in Vissenaken of Het Steenken in Sint-Margriete-Houtem. Aan de vistrappen in de Huidevettersstraat wordt een Getestrandje aangelegd, wat verderop is er een free podium ter beschikking.

Begeef je naar de site van zwembad De Blyckaert voor een partijtje beachvolleybal of geniet van een ritje met de waterfiets op de Viandervijver.

Buurtbubbels

Met de Buurtbubbelpakketten kan je kamp-, sport- of spelmateriaal ontlenen, lokaal talent boeken, of borrelen met een kant-en-klaar horecapakket van de lokale handelaars … Handig om weten is ook dat je drie keer per jaar een toelage kan aanvragen voor een klein buurtinitiatief. Een Buurtbubbelpakket aanvragen kan nu al via www.tienen.be/buurtbubbels-aanvraag.

Beiaardmuziek en expo ‘300 jaar Matthias Vanden Gheyn’

Elke woensdagavond kan je in de buurt van de Sint- Germanustoren om 20.00 uur genieten van een beiaardconcert. Dit jaar is het 300 jaar geleden dat de gerenommeerde componist en beiaardier Matthias Vanden Gheyn in de ouderlijke klokkengieterij in Tienen geboren werd. Ontdek de etalage-expo op de Veemarkt 13.

Concertkalender – telkens om 20.00 uur

Woensdag 7 juli - Duo Black & Beauty (Lydia en Boudewijn Zwart, titularis van de Vanden Gheynbeiaard van Schoonhoven, Nederland)
Woensdag 14 juli - Kenneth Theunissen (titularis van de Vanden Gheynbeiaard van Hasselt)
Woensdag 21 juli – David van der Vlies  (titularis van de Vanden Gheynbeiaard van Veere, Nederland)
Woensdag 28 juli – Marc Van Eyck  (titularis van de Vanden Gheynbeiaard van Sint-Geertrui in Leuven)
Woensdag 4, 11 en 18 augustus – Luc Rombouts  (stadsbeiaardier)
Woensdag 25 augustus – The Bells’ Angels (Twan Bearda en Luc Rombouts vierhandig)

Kunst in de stad

In aanloop naar de Kweikersdag, dé Tiense feestdag op 10 oktober, vallen er in de winkeletalages in het stadscentrum bijzondere kunstwerken van 25 kunstenaars te spotten. Ze houden het midden tussen een eend, schaap en draak. Kan jij ze allemaal spotten? Scan de QR-codes voor een leuk extraatje!

Tijdens de zomer kan je in de stad kunst ontdekken van de Academie Regio Tienen. Onder de noemer ‘#HART4ART’ stellen de leerlingen van de afdeling beeldende en audiovisuele kunst hun werken thuis (achter het raam of in de tuin) tentoon. Het projectatelier houdt een expo met als thema ‘Haar’ in het Vianderdomein. Deelnemende kunstenaars: Johan Engelen, Katja Willems, Denise Guilmet, Ann Thienpont, Anna Maria Van Aerschot, Linda Verlinden, Evert Thys ,Victoria Springer en Ans Hauben. Leidinggevende docent: Margit Loedts.

Zomerschilderen

Ga met penseel of potlood aan de slag op inspirerende plekjes in en rond de stad.

Programma

Woensdag 7 juli - Kasteel van Vossem
Woensdag 28 juli - Kopkensberg
Woensdag 4 augustus - Sint-Genovevakerk
Woensdag 18 augustus - Het Steenken
Woensdag 25 augustus - Kerk van de Goddelijke Zaligmaker (met om 14.00 uur begeleid bezoek aan de kerk)

Info en inschrijvingen: tel 016 80 56 61, toerisme@tienen.be

Contact