Een hart voor hulpverlening? Word brandweervrijwilliger!

21
januari
2021
21_brandweervrijwilligers_digitaal

Hulpverleningszone Oost is op zoek naar brandweervrijwilligers. Geen uitzonderlijke helden of bovenmenselijke sporters, maar wel gemotiveerde mensen die graag helpen waar ze kunnen. Op zaterdag 6 februari '21 is er een digitale infosessie. 

Vooraleer je kan solliciteren bij een hulpverleningszone om vrijwillig brandweerman of -vrouw te worden, heb je een federaal geschiktheidsattest (FGA) nodig. Om het FGA te behalen, leg je proeven af bij een opleidingscentrum van de brandweer. De proeven bestaan uit 3 delen: een competentietest, een handvaardigheidstest en de fysieke proeven. Je mag zelf kiezen in welk opleidingscentrum je je inschrijft. Dit staat los van de hulpverleningszone waar je nadien wilt solliciteren of de provincie waar je woont. Meer info op ikwordbrandweer.be.

Heb je interesse in een functie als brandweervrijwilliger, maar weet je niet goed wat het allemaal inhoudt of hoe je hieraan moet beginnen? Schrijf je dan zeker in voor de digitale infosessie op zaterdag 6 februari 2021! Belangrijk is dat je je op voorhand inschrijft om de link voor de online infosessie te ontvangen. Ga naar www.hvzoost.be voor het inschrijvingsformulier. Ook de vacature en alle verdere informatie kan je binnenkort op deze website terugvinden.

Contact