10 kwaliteitsvolle woonprojecten

Binnenkort wonen er 35.000 mensen in onze stad, wonen in Tienen zit in de lift. Ambitieuze woonprojecten versterken deze evolutie, maar er wordt ook werk gemaakt van een beleid om de woonkwaliteit te verbeteren en leegstand en verloedering tegen te gaan. Een overzicht van 10 kwaliteitsvolle woonprojecten. 

1. Park Passionisten

De woonzorgwijk Park Passionisten langs de Aarschotsesteenweg omvat 39 sociale koopwoningen en 74 sociale huurwoningen. Daarnaast bevinden zich op de site 49 assistentiewoningen, een woonzorgcentrum en een lokaal dienstencentrum, waar ook bewoners uit de buurt welkom zijn.

Meer info

2. 't Lycée

Hip, maar toch rustig wonen in het stadscentrum, daar staat de woonbuurt 't Lycée voor, een verwijzing naar het Lyceum dat op deze plek langs de Albertvest gevestigd was. Met 87 appartementen, 25 woningen, 3 ruimtes voor buurtactiviteiten en een ondergrondse parking voor bewoners en bezoekers, wordt dit een autoluwe woon- en ontmoetingsplek op wandelafstand van het station.

Meer info

3. Oude vesten

Tussen de historische gevels langs de Oude Vestenstraat, het Groot en Klein Atheneum, de achtertuinen van de Leuvensestraat en het park van het Regionaal Ziekenhuis, komt een nieuw residentieel project met een mix aan verschillende woonvormen en een gemeenschapsfunctie in een groene omgeving.

4. Stationsplein

Het voormalig postgebouw op het Stationsplein zal in de nabije toekomst ontwikkeld worden. Het zal ruimte bieden aan 5 woningen met op het gelijkvloers kantoren of een horecazaak. De naastgelegen parking maakt plaats voor een
nieuw woongebouw met 23 woongelegenheden, kantoren en een ondergrondse 1 fietsenstalling.

5. College

Momenteel is het masterplan in opmaak dat een nieuwe invulling zal geven aan de voormalige Collegesite langs de Broekstraat. Bedoeling is een residentieel project te realiseren met woningen en appartementen, in een mix van renovatie en nieuwbouw en met aandacht voor kwaliteitsvol groen. In afwachting van de werken, nemen een aantal pop-up initiatieven hier hun intrek.

6. Kazerne +

Op het Sint-Jorisplein wordt naast de Manege, aan de achterkant van de speelplaats van het O.L.V.-College een bouwblok gerealiseerd met 24 appartementen. De bouwvergunning voor dit project werd afgeleverd.

7. Hertogensite

Op de Hertogensite, langs weerszijden van de Ooievaarstraat, komen een 80-tal woningen, buurtvoorzieningen en een welzijnscluster.

8. Kleine Kattenstraat-Hennemarkt

Op de hoek van de Hennemarkt, de Kleine Kattenstraat en de Croonestraat zijn er plannen voor een woonproject met een 45-tal assisentiewoningen, handelsruimte, een binnentuin en een ondergrondse parking.

9. Donysite

De stad Tienen verkoopt de Donysite, een terrein van 55 are gelegen tussen de Veldbornstraat, de Kapelstraat en de
Donystraat. Projectontwikkelaars konden tot begin februari een voorstel indienen om er een duurzaam en kwalitatief woonproject met een mix aan verschillende woonvormen te realiseren.

10. Anemoon

Op de terreinen van het voormalig provinciaal internaat is een nieuwe verkaveling gerealiseerd, goed voor 89 bouwgronden en 94 appartementen. Zowel vrijstaande, halfopen als gesloten woningen zijn mogelijk, van bosvilla’s tot moderne herenhuizen. Op de site werd een overvloed aan groen en open ruimte behouden.

Meer info

Plan woonprojecten