Wim - leidinggevende zwembad

Wim kennen we als de sportieve spring-in-het-veld van de sportdienst. Als verantwoordelijke voor het zwembad stuurt hij een groot en divers team aan. Zijn collega's omschrijven hem als "een vlotte prater, een teamplayer en een joviale kerel met een passie voor sport die altijd voor iedereen klaar staat". 

“Een goede leidinggevende kan de balans vinden tussen werk en ontspanning. ”

Foto Wim

Je draagt heel wat verantwoordelijkheid en stuurt een groot en divers team aan. Hoe ervaar je dat?

Wim: Ik werkte al 10 jaar als redder in het zwembad en kende het reilen en zeilen dus best goed toen ik als verantwoordelijke aangesteld werd. Ik zorg voor de continuïteit van de dagdagelijkse werking, de organisatie van de Tiense zwemacademie, de duikput en evenementen. Ik onderhoud contacten met partners, scholen en sportclubs, volg o.m. technische en personeelszaken op i.s.m. de andere stadsdiensten, beantwoord vragen en klachten … Kortom een hele boterham. 

Het team dat ik leid, is best groot. Het vast personeel bestaat uit 9 redders, 5 poetsmedewerkers, 3 kassamedewerkers en 1 technisch assistent. Daarnaast hebben we een 50-tal  ambulante medewerkers. Velen onder hen zijn hier al enige tijd aan het werk en zijn zelfsturend. Ze zijn ook een steun voor anderen. Dat helpt me enorm.

Ik deins er niet voor terug om in te springen bij het geven van trainingen, poetsen, … Dat kan ook wel een valkuil zijn natuurlijk, want ik ben nogal ijverig van aard. Hierdoor stop ik soms teveel tijd in het operationele en minder in het leidinggeven.

Wat zijn de eigenschappen van een goede leidinggevende volgens jou?

Wim: Ik ben een competitiesporter in volleybal, tennis en badminton en heb dus geleerd om om te gaan met druk, stress en tegenslagen. Ik leef volgens het principe ‘mens sana in corpore sano’, een gezonde geest in een gezond lichaam. Dat geeft me energie. Een goede leidinggevende kan de balans vinden tussen werk en ontspanning. Al lukt me dat zelf nog niet altijd even goed. 
Het is belangrijk om voldoende sociaalvaardig te zijn. Ik sta erom bekend een luisterend oor te bieden en problemen samen op te lossen. Ik vind het belangrijk om bereikbaar te zijn, al is dat uiteraard niet altijd mogelijk. Je doet dit vanuit je hart en je buikgevoel. Elke dag leer je iets bij.
Een leidinggevende moet ook over een zekere assertiviteit beschikken. Je moet durven "neen" zeggen, zeker als je teveel taken op je vork neemt.

Ben je een geboren leider?

Wim: Ik ben de oudste van drie broers waardoor ik al jong enige verantwoordelijkheid nam. Daarnaast was ik ook zes jaar leider in een jeugdbeweging. Ik studeerde training en coaching, waarbij ik een team van vijftien spelers moest leiden. Ik ben er dus organisch in gegroeid.

Ik ga zeker ook te rade bij de meer ervaren collega’s binnen de afdeling voor bepaalde problemen. Ik durf nieuwe dingen uit te proberen, volg opleidingen en lees boeken. Ken je AQ? Dit is adaptatiequotiënt, een vaardigheid om je aan te passen aan een (nieuwe) situatie.

Door er elke dag, elke week in te staan, leer je bij. 

Wat verwacht jij als leidinggevende van je team en wat waardeert je team in jou?

Wim: Het is belangrijk dat men bij problemen meteen naar mij komt. Ik sta altijd klaar om een oplossing te vinden. Er heerst hier een familiale sfeer en dat zorgt er volgens mij voor dat de collega's zich goed voelen in het ritme dat ze moeten werken.

 

Heb je interesse om bij ons aan de slag te gaan? Check onze openstaande vacatures!