Vrijwilligers gezocht voor energieprojecten 'LICHT Tienen'

4
juni
2019

Samen met de provincie en het Klimaatnetwerk Vlaams-Brabant richt de stad Tienen ‘LICHT Tienen’ op. Bedoeling is met een groep van vrijwilligers onder professionele begeleiding energieprojecten op te starten die via burgerparticipatie gefinancierd zullen worden. Voor de samenstelling van deze groep zoeken we verschillende profielen.

‘LICHT’ staat voor Lokaal Initiatief voor een Coöperatieve Hernieuwbare Transitie. ‘LICHT Tienen’ zal zich m.a.w. buigen over nieuwe projecten die het aandeel hernieuwbare energie zullen doen toenemen, of de energieconsumptie zullen verlagen. De financiering van deze projecten gebeurt via rechtstreekse burgerparticipatie. Dit betekent dat de investeerders in de hoedanigheid van mede-eigenaars deelnemen in de winst van de groene energieprojecten. Zo kan ‘LICHT Tienen’ op termijn misschien wel uitmonden in een volwaardige energiecoöperatie.

In de beginfase zal ‘LICHT Tienen’ professioneel begeleid worden door De Kringwinkel Hageland, Ecolife en Ecopower. De Stad Tienen faciliteert de groep hierbij door relevante informatie te verzamelen, de logistiek te organiseren en zich te ontfermen over de communicatie.

Voor de samenstelling van de groep zoeken we inwoners van diverse pluimage: mensen met financiële of technische kennis, ervaren communicators, enthousiaste verkopers, maar vooral mensen die zich willen engageren om dit project mee op te starten. ‘LICHT Tienen’ zal vanaf september vijf keer samenkomen onder begeleiding van Ecolife en/of Ecopower. Tussen deze overlegmomenten wordt er indien nodig opvolging voorzien.

Wie interesse heeft om deel uit te maken van ‘LICHT Tienen’ of vrijblijvend informatie wil inwinnen, is welkom tijdens een infomoment op maandag 24 juni ’19 om 19.00 uur in het Vrijetijdscentrum (vergaderzaal 3). Voor meer info kan men ook terecht bij Benita Van Hurck, duurzaamheidsambtenaar van de stad Tienen, tel 016 80 57 91, benita.vanhurck@tienen.be.

Contact

Contactpersoon