Vrijwilligers gezocht voor buddyproject

11
februari
2021
Affiche_buddyproject

Ben je geboeid door andere culturen? Wil je anderstalige nieuwkomers op weg helpen bij hun integratie in onze stad? Dan is het buddyproject misschien iets voor jou! De stad en GROS Tienen zijn op zoek naar vrijwilligers om anderstalige nieuwkomers te helpen bij hun integratie in Tienen. 

Het buddyproject is een initiatief van de stad Tienen i.s.m. GROS Tienen om anderstalige nieuwkomers te ondersteunen bij hun integratie. Je taken als vrijwilliger kunnen bestaan uit het wegwijs maken in onze stad, samen Nederlands oefenen, hulp bieden bij praktische vragen en administratie, het helpen zoeken naar vrijetijdsbesteding, enz. 

Als buddy ben je minstens 18 jaar oud en kan je de nodige tijd vrijmaken. Je hebt interesse voor en gaat respectvol om met verschillende culturen, religies en opvattingen. Meerdere talen spreken is een pluspunt, maar geen voorwaarde om in aanmerking te komen. Je beschikt over een bewijs van goed gedrag en zeden. 

Het buddyproject biedt op regelmatige basis uitwisselingsmomenten met andere buddy's. Verder ben je verzekerd voor algemene burgerlijke aansprakelijkheid en arbeidsongevallen. 

Heb je interesse om als buddy aan de slag te gaan, neem dan contact op met Mia Dickmans (gsm 0474 88 48 39, mia.dickmans@telenet.be).