Zo lang mogelijk zelfstandig wonen in Tienen

22
april
2022
22_Seniorie Houtemhof-20

De stad Tienen organiseert op vrijdag 22 en zaterdag 23 april ’22 een open huis in de assistentiewoningen Seniorie Houtemhof. In een assistentiewoning kan je in een huiselijke omgeving zo lang mogelijk zelfstandig wonen door de vele extra’s. De stad beheert in totaal 92 assistentiewoningen verspreid over Seniorie Houtemhof in de Houtemstraat en het Groenhof in Kumtich.

De stad Tienen beheert 30 assistentiewoningen in het Groenhof in Kumtich en 62 flats in Seniorie Houtemhof in de Houtemstraat. Deze assistentiewoningen zijn erkend door het Agentschap Zorg en Gezondheid. Ze bieden een veilige en huiselijke woonomgeving met aandacht voor de noden van de bewoners, met als doel hen zo lang mogelijk zelfstandig te laten wonen. “Ik verhuisde naar een assistentiewoning, omdat mijn huis en tuin te groot werden”, zegt de 90-jarige bewoonster Lisette. “Hier ben je omringd door vele mensen, is het altijd plezant en voel je je nooit alleen.”

Assistentiewoningen zijn betaalbare en kwaliteitsvolle flats met de nodige assistentiehulp, zoals een noodoproepsysteem, automatische lichtschakelaars, een rolstoeltoegankelijke douche, brede deuren, een lift, … Je vindt er een gezellige ontmoetingsruimte waar kan samengekomen worden met medebewoners, familieleden en vrienden. De woonassistente helpt met (psychosociale) vragen, technische problemen, het regelen van poetshulp, een kappersbezoek, boodschappen aan huis, enz. Er worden ook elke week spel- en ontspanningsactiviteiten georganiseerd. Seniorie Houtemhof is eveneens op slechts 1 km van het stadscentrum gelegen en biedt ook autostaanplaatsen aan een democratisch tarief in een ondergrondse garage aan. Het Groenhof is op zijn beurt landelijk gelegen voor een echt dorpsgevoel.

“We streven naar een maximale invulling van onze assistentiewoningen”, zegt schepen van mensen Ine Tombeur. “Daarom organiseren we deze openhuisdagen in Seniorie Houtemhof. Men krijgt er de gelegenheid een flat te bezoeken en kennis te maken met de woonassistente en de bewoners, en kan er de zorgzame en gezellige sfeer opsnuiven.”

Alle informatie, een kennismakingsfilmpje en de brochures over de assistentiewoningen zijn terug te vinden op www.tienen.be/assistentiewoning.

Contact

Contactpersoon