Feestcheque Vlaanderen Feest!

28
maart
2022
Vlaanderen feest

Tijdens de eerste weken van juli viert Vlaanderen feest ter gelegenheid van de Vlaamse feestdag op 11 juli. Buurtinitiatieven en verenigingsactiviteiten komen in aanmerking voor een feestcheque tot 180 euro. Ook de stad Tienen moedigt buurtinitiatieven aan met een toelage.

Organiseer je een feest voor je straat of buurt rond de Vlaamse feestdag? Of organiseert je plaatselijke vereniging iets rond Vlaanderen Feest? Goed nieuws: vanuit Vlaanderen Feest! komen initiatieven van vrijdag 28 tot zondag 30 juni en van donderdag 4 tot woensdag 10 juli en uiteraard donderdag 11 juli in aanmerking voor een feestcheque tot 175 euro. Enkele voorwaarden: Buurtinitiatieven moeten alle bewoners van de straat, de straten of de wijk waarop ze zich richten, welkom heten. Andere activiteiten die door lokale organisaties georganiseerd worden, mogen geen besloten karakter hebben (bv. alleen voor leden). De initiatieven mogen geen competitief, partijpolitiek of commercieel karakter hebben. Verder krijgt de creativiteit van de organisatoren volop vrije baan voor de concrete invulling. De feestcheque bestaat uit een tussenkomst tot maximaal 175 euro in een aantal realisatiekosten na afloop. Dat kan bijvoorbeeld gaan over kosten voor infrastructuur en materiaal of prestatievergoedingen voor een optreden. Uitgaven voor eten en drinken blijven wel voor eigen rekening van de organisator. De feestcheque wordt toegekend volgens het principe “wie eerst komt, eerst oogst”. Elk jaar overtreft de vraag al snel het aanbod. Er zeer vlug bij zijn is dus de boodschap!

Fijn dat u deze tekst zo waardeert dat u deze wilt kopiëren. Als u zich dan toch niet houdt aan het copy- en auteursrecht, zoals opgenomen in onze voorwaarden om artikelen over te nemen, laat u dan wel de link staan? Alvast bedankt! Lees meer op: https://www.noordernieuws.be/vraag-je-feestcheque-aan-voor-vlaanderen-feest/
Organiseer je een feest voor je straat of buurt rond de Vlaamse feestdag? Of organiseert je plaatselijke vereniging iets rond Vlaanderen Feest? Goed nieuws: vanuit Vlaanderen Feest! komen initiatieven van vrijdag 28 tot zondag 30 juni en van donderdag 4 tot woensdag 10 juli en uiteraard donderdag 11 juli in aanmerking voor een feestcheque tot 175 euro.

Fijn dat u deze tekst zo waardeert dat u deze wilt kopiëren. Als u zich dan toch niet houdt aan het copy- en auteursrecht, zoals opgenomen in onze voorwaarden om artikelen over te nemen, laat u dan wel de link staan? Alvast bedankt! Lees meer op: https://www.noordernieuws.be/vraag-je-feestcheque-aan-voor-vlaanderen-feest/

Organiseer je een straatfeest, wijkinitiatief of verenigingactiviteit rond de Vlaamse feestdag? Goed nieuws: vanuit Vlaanderen Feest! komen initiatieven van vrijdag 24 tot zondag 26 juni '22 en van vrijdag 1 t/m maandag 11 juli '25 in aanmerking voor een feestcheque tot 180 euro.

Om in aanmerking te komen moet het evenement een open en niet-competitief karakter hebben. Het moet mensen in de periode van de 11-daagse als groep bij elkaar brengen voor positief gemeenschapsleven binnen de eigen gemeente en zonder partijpolitiek of commercieel karakter. Verder krijgt de creativiteit van de organisatoren volop vrije baan voor de concrete invulling.

De feestcheque wordt toegekend volgens het principe 'wie eerst komt, eerst oogst'. Elk jaar overtreft de vraag al snel het aanbod! Er zeer vlug bij zijn is dus de boodschap! Je vindt alle info en het deelnameformulier terug via www.vlaanderenfeest.eu.

Ook de stad Tienen wil haar inwoners actief stimuleren in het nemen van initiatieven die het samenleven in buurten aangenamer maken en de bewoners dichter bij elkaar brengen. Kleine buurtinitiatieven kunnen tot drie keer per jaar een toelage tussen de 100 en 150 euro aanvragen. Voor een klein buurtinitiatief zijn er 20 inwoners nodig. Dit kan een wandeling door de eigen wijk zijn, een lezing of tentoonstelling, een opruimactie, een circusworkshop, een huiskamerconcert, een bebloemingsactie, een nieuwjaarsreceptie of een klein buurtfeest … 

 

 

Contact