Vijfde fase heraanleg Grote Markt van start op 10 mei

30
april
2021
Werken Grote Markt

De werken aan de Grote Markt van Tienen schieten goed op. Vanaf maandag 10 mei ’21 gaat de vijfde fase van start aan de noordzijde van de Grote Markt. De parking op het marktplein blijft bereikbaar tot begin juni. Nadien wordt alternatieve parkeergelegenheid voorzien.  

Tijdens de vijfde fase van de heraanleg van de Grote Markt wordt er gewerkt tussen het kruispunt met de Gilainstraat (kruispunt niet inbegrepen) en het kruispunt met de Leuvensestraat/Dokter J. Geensstraat. De werken omvatten de aanleg van de riolering, de huisaansluitingen en de funderingen in het gedeelte tussen de Gilainstraat en de ingang van de academie. Tegelijkertijd worden de werken aan de westzijde van de Grote Markt (kant horeca) verder uitgevoerd.

Het kruispunt van de Grote Markt met de Dr. J. Geensstraat/Leuvensestraat zal tot begin juni open blijven voor doorgaand verkeer. Ook de parking op de Grote Markt blijft tot dan bereikbaar via de Dr. J. Geensstraat. De parking verlaten kan in de richting van de Leuvensestraat.

Vanaf begin juni wordt het kruispunt van de Grote Markt met de Dokter J. Geensstraat/Leuvensestraat afgesloten. De toelevering van goederen in de Leuvensestraat dient te gebeuren via de Oude Vestenstraat. Ook de parking op de Grote Markt is dan niet meer bereikbaar. Alternatieve parkeergelegenheid zal voorzien worden op het nieuw aangelegde gedeelte voor het stadhuis, met een in- en uitrit langs de Kalkmarkt. Op dat moment zal het kruispunt van de Grote Markt met de Peperstraat/Broekstraat opnieuw open zijn. 

Er zal steeds gezorgd worden voor een doorgang voor de voetgangers (tussen de blauw/gele panelen en de gevellijn) zodat de woningen en handelszaken toegankelijk blijven. De bushalte op de Grote markt wordt in deze fase nog steeds niet bediend.

Bij gunstige (weers)omstandigheden zal fase 5 eind augustus afgerond worden.

Wie vragen heeft met betrekking tot de werken kan elke dinsdag van 08.00 tot 12.00 uur terecht in het infopunt gelegen in het voormalige Suikermuseum op de Grote Markt 6 of contact opnemen met Viabuild, gsm 0471 99 41 40, markt.tienen@viabuild.be. Op www.tienen.be/grotemarkt is meer info over het project te vinden.

 

Contact