Vierde Lansierslaan enkelrichting t/m 01/04

17
maart
2017

De Vierde Lansierslaan in Tienen krijgt opnieuw het aanzicht van een mooie stadsboulevard. De heraanleg is één van de projecten die nog voor dit jaar op de planning staan. Op maandag 20 maart '17 vangen de voorbereidende nutswerken aan en zal de Vierde Lansierslaan enkelrichting worden van het station naar de Leuvenselaan/Leuvensestraat.

Stadskernversterking is een beleidsprioriteit van het stadsbestuur van Tienen. In dat kader wordt de herinrichting van de Vierde Lansierslaan gepland.

Momenteel biedt de Vierde Lansierslaan een wat grijze aanblik, met weinig aandacht voor groen en fietsers. Daarom werkt de stad Tienen samen met Sweco Belgium aan een ontwerp om deze straat herin te richten. Hierbij zal er extra aandacht gaan naar de zwakke weggebruiker, al blijven er ook voldoende parkeerplaatsen. Bomen langs weerzijden en een nieuwe openbare verlichting zullen het laangehalte verhogen. Samen met de heraanleg zal ook de verzakte rijwegverharding op het Stationsplein op een duurzame manier hersteld worden. Zo krijgt de Vierde Lansierslaan opnieuw de uitstraling die ze verdient als stadsentree en belangrijkste verbinding tussen het centrum en het station.

De aanvang van de werken wordt voorzien na Suikerrock 2017. Vanaf maandag 20 maart '17 starten de voorbereidende nutswerken. Hierdoor worden er een aantal verkeersmaatregelen van kracht:

  • in de Vierde Lansierslaan wordt van maandag 20 maart t/m zaterdag 1 april '17 eenrichtingsverkeer ingevoerd van het station naar de Leuvenselaan/Leuvensestraat. In omgekeerde rijrichting wordt er een plaatselijke omleiding voorzien. De Zijdelingsestraat is enkelrichting van de Leuvenselaan naar het station;
  • op maandag 3 april '17 zal er beperkte hinder zijn op de Leuvenselaan ter hoogte van het kruispunt met de Vierde Lansierslaan. Het verkeer wordt er over één rijvak geleid;
  • op dinsdag 4 april '17 zal de Raeymaeckersvest afgesloten zijn ter hoogte van het kruispunt met de Leuvenselaan;
  • van woensdag 5 t/m vrijdag 7 april '17 zal de Astridvest afgesloten worden tussen de Violetstraat en de Leuvenselaan. Een plaatselijke omleiding wordt voorzien via de Delportestraat.

Contact