Update corona - Verplichting mondmasker binnen handelscentrum

24
juli
2020
20_corona_webbanner_def_1.jpg

De stad Tienen verplicht het dragen van een mondmasker vanaf zaterdag 25 juli ’20 in alle straten die behoren tot de handelskern. Bijkomend zal deze maatregel ook gelden in alle ‘aanloopstraten’. De burgemeester neemt deze beslissing om de heropflakkering van het coronavirus zoveel mogelijk te beperken.

De nationale veiligheidsraad besliste op donderdag 23 juli ‘20 om het dragen van een mondmasker met ingang van zaterdag 25 juli ’20 te verplichten op (rommel)markten, in drukke winkelstraten, op drukke plekken, in openbare gebouwen en in horecazaken (behalve aan tafel). De burgemeesters krijgen hierbij de bevoegdheid om extra maatregelen voor hun grondgebied te nemen.

De stad Tienen verplichtte het dragen van een mondmasker al sinds dinsdag 21 juli ’20 op alle circuits van de openbare markten, in openbare gebouwen en op drukke aangelegenheden op openbaar domein waar de regels van social distancing niet nageleefd kunnen worden.

Bijkomend legt burgemeester Katrien Partyka nu de verplichting op om een mondmasker te dragen in de afgebakende handelskern, zijnde de Leuvensestraat, Hennemarkt, Nieuwstraat, Spiegelstraat, Grote Markt, Veemarkt en Kalkmarkt, en in de aanloopstraten nl. Peperstraat, Gilainstraat (vanaf de kruising met de Oude Vestenstraat en de Waaibergstraat tot aan de Grote Markt), Minderbroedersstraat (vanaf de kruising met het Torsinplein tot aan de Grote Markt) en de Beauduinstraat (vanaf de kruising met het Kapucijnenplein tot aan de Veemarkt). Deze maatregel gaat in vanaf zaterdag 25 juli ’20 en is van toepassing vanaf de leeftijd van 12 jaar.

De lokale politie zal toezicht houden op de naleving van de maatregel.