Verkoop tabak aan minderjarigen

8
januari
2020

Sinds 1 november '19 werd de leeftijdgrens voor de verkoop van tabak opgetrokken van 16 naar 18 jaar.

België was één van de laatste landen in de EU waar men onder 18 jaar tabaksproducten kon kopen. De leeftijdsgrens werd op 1 november '19 opgetrokken van 16 naar 18 jaar. Dat is belangrijk, want hoe jonger men is als men start met roken, hoe groter de kans dat men verslaafd raakt. Wie ooit begon met roken, beseft hoe moeilijk het kan zijn om definitief te stoppen.

Hoe stoppen?

De kans om voor altijd te stoppen wordt veel groter als men het goed aanpakt. Doe een beroep op je huisarts of een tabakoloog. Die laatste is een opgeleide rookstopspecialist. Hij begeleidt en geeft handige tips om te stoppen met roken. Samen met de tabakoloog wordt een heel traject afgelegd waarbij die nieuwe start om te stoppen een succes wordt. 

Vind begeleiding

Tabakstop is de telefonische hulplijn om te stoppen met roken. Het nummer staat op elk sigarettenpakje: 0800 111 00. Men kan elke werkdag terecht op dit gratis nummer van 15.00 tot 19.00 uur.  Elke beller kan rekenen op een persoonlijke begeleiding van een vaste coach die er mee voor zorgt dat in 2020 roken definitief in het verleden ligt. Meer info is te vinden op www.tabakstop.be.