Verkeersweken

10
januari
2019

Van maandag 21 januari t/m vrijdag 1 februari ’19 worden de leerlingen van de tweede graad secundair onderwijs in de ‘Mobibus’ gesensibiliseerd over verkeersveiligheid en mobiliteit. Van maandag 28 januari tot vrijdag 1 februari ‘19 organiseert de dienst preventie van de stad Tienen ‘Verkeersweken’ i.s.m. de Tiense scholen GO! Atheneum Tienen en PISO en het Sint-Janscollege uit Meldert.

De ‘Verkeersweken’ wil het verkeersbewustzijn van schoolgaande jongeren aanscherpen en hen laten nadenken over veilig verkeersgedrag. Het aanbod is afgestemd op de leeftijd van de jongeren. De leerlingen van de eerste graad secundair onderwijs besteden vooral aandacht aan fietsveiligheid en het herkennen van risico’s voor kwetsbare weggebruikers.

In diezelfde periode brengen alle derdejaars van het secundair onderwijs uit Tienen en Hoegaarden een bezoek aan de ‘Mobibus’. De omgebouwde touringcar met een interactieve doetentoonstelling over verkeersveiligheid en mobiliteit staat van maandag 21 januari t/m vrijdag 1 februari ’19 opgesteld op het Martelarenplein. Speciale effecten, moderne snufjes, ludieke filmpjes en games laten de leerlingen nadenken over thema’s zoals de dode hoek, duurzame mobiliteit, zichtbaarheid, de fiets en brommer. Via o.m. opdrachten, quizzen, bordspelen en filmfragmenten worden ze gesensibiliseerd.

Beide initiatieven zijn een organisatie van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde en maken deel uit van de netoverschrijdende acties die in het kader van de schoolvervoersplannen in het secundair onderwijs worden genomen.

Contact