Hagelandmarkt opnieuw op de Grote Markt

1
maart
2022
marktcampagne-13.jpg

Vanaf 8 maart ’22 zal de dinsdagmarkt, voortaan Hagelandmarkt, opnieuw zijn vertrouwde stek innemen op de vernieuwde Grote Markt van Tienen. De stad laat deze feestelijke gebeurtenis niet onopgemerkt voorbijgaan en lanceert i.s.m. de markthandelaars een leuke actie.

Rond 1220 werd het marktrecht door Hendrik I van Brabant aan Tienen verleend. In die 800 jaar is Tienen een stad geworden van markten. De verschillende Tiense markten, die massaal bezocht worden door de Tienenaar en regiogenoten, staan garant voor kraakverse en streekgebonden producten.

Nu de werken aan de Grote Markt zo goed als afgerond zijn, wordt het marktplein opnieuw ingenomen. De Hagelandmarkt zal vanaf 8 maart ’22 terug doorgaan op de vernieuwde Grote Markt en langs het vertrouwde parcours van de Kalkmarkt, Nieuwstraat, Peperstraat en Minderbroedersstraat (gedeelte tussen de inrit van de parking Menegaard en de Peperstraat) lopen. Ook de vrijdagmarkt verhuist vanaf 11 maart ’22 naar het marktplein.

Samen met de markthandelaars lanceert de stad Tienen een marktactie. De bezoekers krijgen een handige shoppingtas bij een aankoop op de markt. Elke marktkramer bepaalt zelf wanneer men zo’n tas ontvangt. Daarnaast doen enkele marktkramers nog een extra actie. Zo kan men extra voordelig shoppen door verschillende promoacties of krijg je een klein cadeautje van je favoriete marktkramer. De actie duurt zolang de voorraad strekt.