Update corona - Verdeelcentrum voor beschermingsmateriaal

3
april
2020

Om het dreigende tekort aan beschermingsmiddelen op te vangen, heeft de stad Tienen begin deze week een logistieke verdeelpost opgericht in de brandweerkazerne van Tienen. Woonzorgcentra en andere zorginstellingen, artsen en thuisverpleegkundigen uit de hele regio kunnen er via contactpersonen per sector terecht om materiaal aan te vragen.

Het initiatief voor het verdeelcentrum voor beschermmateriaal kwam van de stad Tienen en werd uitgewerkt met de hulp van ELZOH (Eerstelijnszorg Zuid-Oost Hageland) waarin de gemeenten Tienen, Hoegaarden, Linter, Landen, Zoutleeuw, Glabbeek, Kortenaken, Geetbets en Boutersem vertegenwoordigd zijn. Opzet is het dreigende tekort aan beschermingsmiddelen in de zorgsector op te vangen zodat zorgverleners veilig kunnen blijven verder werken.

Heel wat Tiense bedrijven deden schenkingen. Zo leverde Bebat recent nog veiligheidsbrillen, Beneo handschoenen en Tiense Suiker 255 liter alcoholgel. Daarnaast waren er ook giften van Kestens Montage, TMS Industrial Services, Auto5, Honda garage Permantier, Gilicon en SESVanderHave. In opdracht van de stad produceerde de vzw Blankedale 20.000 mondmaskers.

De stad Tienen plaatste gisteren een bijkomende bestelling voor 2.220 flessen alcogels, 10.000 chirurgische maskers en 10.000 FFP2-maskers. Een eerste levering wordt woensdag verwacht. Blankedale start maandag ook op vraag van de stad met het maken van beschermingsschorten.

Zorgverleners die materiaal wensen aan te vragen, kunnen dit via een contactpersoon per sector. Naargelang de vraag en beschikbaarheid wordt het materiaal klaargezet voor afhaling na afspraak.