Vacature deskundige informatica

12
oktober
2018

Ben jij gebeten door bits en bytes? Wil je files vermijden en je tijd aan nuttige zaken besteden? Ben je niet bang van een flinke uitdaging? Dan hebben wij goed nieuws voor jou, want de stad Tienen werft een deskundige informatica aan!

Als deskundige informatica (niveau B1-B3) met focus op applicaties ga je voltijds aan de slag om Tienen op kruissnelheid te brengen op de digitale snelweg. De infrastructuur bij de stad werd recent gemoderniseerd en is klaar voor de uitrol van diverse applicaties ter verbetering van de dienstverlening en de interne administratie. 

Een greep uit jouw toekomstig takenpakket: 

 • het verder uitwerken van de SCCM-serveromgeving;
 • de omschakeling naar thin clients begeleiden;
 • de Topdeskomgeving organisatiebreed verder implementeren;
 • de introductie van eNotulen en het gebruik ervan opvolgen;
 • de applicaties van de stad en het OCMW samenvoegen of op elkaar afstemmen;
 • SLA’s opvolgen en bijsturen waar nodig;
 • Office365-tools inzetten om de stad naar een hoger samenwerkingsniveau te tillen;
 • users en powerusers opleiden om de ICT-kennis bij te schaven;
 • disaster recovery en backupstrategie opvolgen en evalueren;
 • de optimalisatie van de informatieveiligheid binnen de stad.

Dit alles doe je met de hulp van leveranciers, maar ook met de nodige zelfstandigheid. Je stelt een ICT-architectuur op waarbij de bestaande applicaties en hun onderlinge relaties in kaart worden gebracht en waarop verdere digitaliseringstrajecten gebaseerd kunnen worden. Samen met het diensthoofd ICT bepaal je de visie van de stad op het vlak van digitalisering voor de komende jaren. Je bent communicatief en werkt graag samen met andere diensten. 

Profiel

 • In het bezit zijn van een bachelor of diploma hoger onderwijs van het korte type of daarmee gelijkwaardig.
 • Slagen voor de selectieprocedure (schriftelijke proef die de theoretische kennis van de kandidaat toetst, een gevalstudie en een sollicitatiegesprek).
Aanbod

Een salarispakket op B-niveau (geïndexeerde voltijdse bruto maandwedde: minimum 2412,4 euro, maximum 4064,9 euro). Je kan bovendien rekenen op tal van extralegale voordelen (maaltijdcheques, gratis hospitalisatieverzekering, fietsvergoeding, enz.) en krijgt ruimschoots de gelegenheid om je bij te scholen.

Interesse?

Meer informatie over de functie, de aanwervingsvoorwaarden en de selectieprocedure kan je verkrijgen bij de personeelsdienst, Grote Markt 27, 3300 Tienen, tel 016 80 57 79, personeel@tienen.be.  Er wordt een wervingsreserve voor drie jaar aangelegd.

De kandidaturen, met duidelijke vermelding voor welke betrekking je solliciteert, dienen vergezeld van een kopie van het vereiste diploma en een recent uittreksel uit het strafregister, uiterlijk 15 november ‘18 aangetekend gericht te worden aan het college van burgemeester en schepenen, Grote Markt 27, 3300 Tienen. Kandidaturen die niet voldoen aan deze voorwaarden kunnen niet aanvaard worden.

 

Contact