Update corona - 50 + Sportelclub start werking opnieuw op

15
september
2020

Bewegen is gezond, zeker in coronatijden. De 50 + Sportelclub start haar werking opnieuw op, uiteraard met respect voor de geldende coronamaatregelen.

De coronacrisis heeft heel wat gevolgen gehad voor sportclubs. Ook de werking van de 50 + Sportelclub werd in maart onderbroken. Sport en beweging zijn heel belangrijk, niet alleen voor de gezondheid, maar ook voor het geestelijk en sociaal welzijn.

Daarom zijn er vorige week verschillende activiteiten van de 50 + Sportelclub opnieuw opgestart. Momenteel organiseert de 50 + Sportelclub aquagym, badminton, dans, lessenreeks spierkracht, onderhoudsgymnastiek, Tai Chi Chuan, wandelen en yoga. Plezierbeleving, sociale contacten en gezond bewegen staan centraal. De club richt zich in eerste instantie op de leeftijdscategorie van 50- tot 75-jarigen, al zijn ook jongere en oudere deelnemers welkom. Er zijn momenteel 603 aangesloten leden.

Momenteel is voor de sportsector de pandemiefase code geel van kracht. Alle sportactiviteiten zijn mogelijk voor alle leeftijden. Er zijn geen verplichte afstandsregels binnen de vaste sportbubbel tijdens de sportactiviteit. Dit betekent niet dat men binnen zijn sportgroep iedereen zomaar kan beginnen knuffelen, maar wel dat men die contacten kan aangaan die noodzakelijk zijn voor het beoefenen van de sport. Tussen de verschillende sportbubbels wordt social distance strikt toegepast.

Lid worden van de 50 + Sportelclub kan voor 10 euro per jaar. Men is dan automatisch verzekerd voor alle activiteiten. Meer info krijg je via de sportwebsite of bij de sportdienst, Reizigersstraat 81 in Tienen, tel 016 80 48 88.

Contact