Tienen Proeft op 28/09

30
augustus
2019

Op zaterdag 28 september ‘19 komen liefhebbers van het betere streekbier en lekkere streekproducten ruimschoots aan hun trekken tijdens de 11de editie van ‘Tienen Proeft’ op de Grote Markt. Voor de kinderen is er animatie met boerderijdieren en workshops houtbewerking.

‘Tienen Proeft’ is een klassieker onder de evenementen in de Tiense regio. Deze editie heeft op het gebied van streekbieren voor elk wat wils: van trappisten en geuzes tot pilsbier en tripels, allemaal met een rijk verleden en een leuk verhaal. 23 brouwerijen en bierfirma's, waaronder 6 nieuwkomers, schenken in totaal een 50-tal bieren en stellen enkele nieuwe biertjes in primeur voor tijdens ‘Tienen Proeft’. De Hagelandse Biergenieters brengen ook een eigen biercocktail op de markt, met als basis hun eigen hopjenever.

Wie bij het proeven van een goudgeel, amberkleurig of bruin biertje ook iets wil eten, kan terecht aan de zes eetstanden van  HoReCa Oost-Brabant met lokaal lekkers. Daarnaast zijn er kraampjes met een uitgebreid gamma aan streekproducten zoals chocolade, kaas en vleeswaren.

Natuurlijk zijn ook de boerderijdieren weer van de partij. Kinderen kunnen ravotten op het springkasteel of deelnemen aan een workshop houtbewerking. De stad op een originele manier verkennen kan met paard en koets.

Omdat het ook ‘Dag van de klant’ is, krijg je bij de deelnemende handelaars een jeton aangeboden, in te ruilen voor een streekbiertje. Een evenement om zeker in de agenda te noteren!.

Tienen Proeft
Zaterdag 28 september
Van 12.00 tot 19.00 uur
Grote Markt Tienen
Toegang gratis

Contact