Tienen fietst en Gravel Regiotour op 26/05

Tienen fietstTienen fietst

Zondag 26 mei

Rustig fietsen op je eigen tempo langs landelijke en verkeersarme wegen. Laat je verrassen door de mooie golvende natuur en trek eropuit met het gezin, de wielervrienden of gewoon in je eentje! Er is keuze uit 3 bewegwijzerde routes:

  • het gezinsfietstochtje van 24 km
  • de gulden middenweg van 41 km
  • de koninginnenrit van 59 km

Deelnemers kunnen vrij vertrekken tussen 08.30 en 14.30 uur. Inschrijven kan ter plaatse en kost 3 euro (drankje, routebeschrijving en  ongevallenverzekering inbegrepen). Kinderen jonger dan 12 jaar nemen gratis deel (zonder drankje of versnapering). Bij pech komt de bezemwagen je ophalen tot 18.00 uur.

Vertrek: Houtemveld, Sporthalstraat 11 in Tienen

Gravel Regiotour

Meer uitdaging nodig? Kies dan voor de Gravel Regiotour. Hoog tijd om de graveltroeven van Tienen en de regio Getevallei op tafel te gooien! Deelnemers kunnen kiezen tussen 3 afstanden:

  • Small: 45 km met 200 hoogtemeters, doorheen 3 verschillende gemeenten (10 euro inschrijving)
  • Medium: 70 km met 300 hoogtemeters, doorheen 6 verschillende gemeentes (15 euro inschrijving)
  • Large: 120 km met 800 hoogtemeters, doorheen 7 verschillende gemeenten (20 euro inschrijving)

Op elke afstand wordt gestreefd naar minstens 50 % onverharde wegen.

De Gravel Regiotour is een organisatie van Sportregio Getevallei, in 
samenwerking met Sport Vlaanderen en de 8 steden en gemeenten van de sportregio.

Vertrek: Houtemveld, Sporthalstraat 11 in Tienen

Meer info en inschrijven

Stappenclash

Wie liever geniet van een wandeling kan  deelnemen aan de stappenclashwandeling. Die wandeling start aan Hal 4 van sportcentrum Houtemveld. Het is een tocht van 7 km die je aflegt aan de hand van een plannetje. Starten kan tussen 8.30 en 14.30 uur. Schrijf je zeker in aan de start, want uit de aanwezigen worden om 16.00 uur de winnaars geloot van enkele leuke prijzen: een waardebon van 50 euro van AS Adventure, Decathlon, Torfs of een Garmin activity tracker.

Deelnemen aan de stappenclash is heel eenvoudig. Registreer je op www.10000stappen.be of in de app ’10.000 stappen’ en sluit je aan bij de groep van Tienen. Geef je stappen in en stap zo de stad Tienen mee naar de overwinning.