Tienen krijgt label 'Toegankelijke gemeente'

11
juni
2018

Tienen mag zich, samen met Lennik, Machelen en Aarschot, een jaar lang ‘Toegankelijke gemeente’ noemen. Het is het resultaat van de campagne ‘Jouw gemeente, toegankelijke gemeente?’ van de provincie Vlaams-Brabant waaraan 33 gemeenten deelnamen. Op vrijdag 8 juni ’18 ontving de stad Tienen het handvest van de provincie als bewijs.

De campagne ‘Jouw gemeente, toegankelijke gemeente? Samen werken we eraan!’ van de provincie Vlaams-Brabant omvatte tien punten waar de gemeenten, samen met On Wheels en Inter, een jaar lang aan konden werken. Belangrijke punten uit het programma waren o.a. het screenen van parkeerplaatsen en handelszaken, de organisatie van een toegankelijk evenement, het organiseren van een knelpuntenwandeling en een overlegmoment met de gebruiker.

De stad Tienen engageerde zich om samen met Toegankelijk Tienen en de diensten openbare werken, ruimtelijke ordening, evenementen en communicatie werk te maken van de tien actiepunten. Hiermee is onze stad één van de vier gemeenten die voor 1 juni ’18 aan de criteria voldeden en het handvest van toegankelijke gemeente mochten ontvangen.