Tienen is een Octopusgemeente

4
september
2017
octopusgemeente.png

Kindvriendelijke schoolomgevingen en duurzaam woon-schoolverkeer zijn een prioriteit in Tienen, denk maar aan de werken die op dit moment aan de gang zijn aan de schoolomgeving in Oplinter. In oktober ondertekent de stad het tweede Octopuscharter ‘Schoolomgeving 2.0’.

Het Octopusplan ijvert voor duurzaam woon-schoolverkeer en kindvriendelijke schoolomgevingen. Ook Tienen draagt deze doelstellingen hoog in het vaandel en sloot zich recent aan als Octopusgemeente.

Op dit moment bestaat het Octopusnetwerk uit ruim 100 Octopusgemeenten en 1.300 Octopusscholen. Dankzij het lidmaatschap van de stad krijgen alle basisscholen een mooie materialenkit voor de organisatie van de Strapdag, FLITS en Parkour, toegang tot een digitaal leerplatform voor verkeerseducatie en kortingen op materialen en activiteiten.

Om het engagement te bekrachtigen, ondertekent Tienen in oktober het tweede Octopuscharter. Hierin staat onder meer het engagement om de lidmaatschapsbijdragen voor de scholen te ondersteunen en om bij de inrichting van de schoolomgeving aandacht te hebben voor duurzame verplaatsingen, vergroening, beweging, participatie en cocreatie. Ouders en kinderen worden aangemoedigd om op de jaarlijkse Strapdag op vrijdag 22 september ’17 te voet, met de fiets, step, gocart of skates naar school te komen. Elke Octopusschool ontvangt een Strapkit met leuke Strapbandjes, affiches, bladwijzers, ballonnen en het nieuwe Straplied.

Meer informatie via www.octopusplan.info of de dienst preventie van de stad Tienen, tel 016 80 57 56, preventie@tienen.be.

Contact