Tienen Feest, een hele zomer lang

21
juni
2017

Binnenkort wordt het zomer, zeker in Tienen! Onder de noemer ‘Tienen Feest!’ worden de inwoners en bezoekers een hele zomer lang verwend met als absolute blikvangers ‘Feest op het Plein’ met de Romeo’s, het Hap Foodtruck Festival, de Vianderfeesten en natuurlijk Suikerrock!

Feest op het Plein
Zondag 2 juli

De vrijetijdsdiensten van de stad hebben na het succes van vorig jaar hun mouwen opnieuw opgestroopt om iedereen in Tienen een fantastische zomer te bezorgen met ‘Tienen Feest!’. We starten meteen met een flinke portie sfeer met ‘Feest op het Plein’ op zondag 2 juli '17, waar o.a. De Romeo’s, Lindsay en Gene Thomas je gratis meeslepen in een dansende polonaise op de Grote Markt!

Kruimels in het Park
Zondag 9 juli

Kruimels in het ParkEen weekje later, op zondag 9 juli ’17, is het stadspark het feërieke decor voor ‘Kruimels in het Park’: een gezellige picknick met oude volksspelen, springkastelen en fantastische verhalen die je live verteld worden terwijl je smult van je eigen of ter plaatste gekochte hapjes.

Bij regenweer vindt dit event plaats in de stadsserre en worden er tentjes geplaatst.

Hap Foodtruck festival
Vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 juli

HAPFoodie, Bourgondiër of gewoon een hongertje? Volg je neus naar ‘Hap Foodtruck Festival’ op vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 juli ’17 in het stadspark, dat omgetoverd wordt tot een sfeervol openluchtrestaurant met mobiele keukentjes. Met optredens van straatmuzikanten, straattheater, kinderanimatie en livebands om je dansbenen te testen hoef je niet aan je dieet te denken!

Music & Moments
Vrijdag 21 juli

Nood aan een rustig moment? Dan zit je goed met ‘Music & Moments’ op vrijdag 21 juli '17: een sereen en ingetogen muziekevent in de machtig mooie ruïne van de Begijnhofkerk, met poëzie van Gui Nijs en optredens van BAM, Maarten Stragier en Anton Walgrave.

Suikerrock
Vrijdag 28, zaterdag 29 en zondag 30 juli

Natuurlijk mag Suikerrock niet in dit rijtje ontbreken! Op vrijdag 28, zaterdag 29 en zondag 30 juli ’17 vinden muziekliefhebbers vanuit heel Europa hun weg naar de Tiense Grote Markt. Op de affiche staan o.a. Black Box Revelation, Iggy Pop, Bazart en Lost Frequencies. Ook Laura Tesoro, Niels Destadsbader, Soulsister, Status Quo en Zuchero zullen hun beste beentje voorzetten!

Dwars door het Hageland
Zaterdag 5 augustus

Ook wielerliefhebbers komen deze zomer aan hun trekken in Tienen. De wielerwedstrijd ‘Dwars door ’t Hageland’ doorkruist op zaterdag 5 augustus ’17 de suikerstad. Iedereen kan gratis zijn wielerhelden vanop de eerste rij komen aanmoedigen omstreeks 14.45 uur op de Grote Markt. Vanaf 18.00 uur is er een heus mini-criterium met een inwonerskoers en een wedstrijd met ex-profrenners.

Vianderfeesten
Van zaterdag 12 t/m dinsdag 15 augustus

De tradititie van de Vianderfeesten wordt dit jaar verdergezet op zaterdag 12, zondag 13, maandag 14 en dinsdag 15 augustus ’17. Zaterdag is het ‘VianderRock’, op zondag zal Bart Kaëll de Marie-Louise op en neer doen gaan en is er een spetterend vuurwerk om 23.30 uur. Maandag kan je picknicken en is er vanaf 16.00 uur 'Viander Sound'. Dinsdag is er een voetbaltornooi voor kinderen en jeugd.

Jazz around the Clock
Zaterdag 19 augustus

Ben je into jazz? Dan is ‘Jazz around the Clock’ perfect voor jou: op zaterdag 19 augustus ’17 kan je in het mooie kader van het Apostelenhof genieten van een sfeervol evenement met een optreden van de jazzband Take-4.

VertelavondDe wonderbaarlijke vertelavond
Vrijdag 25 augustus

‘De wonderbaarlijke vertelavond’, op vrijdag 25 augustus ’17 op het Mozartpleintje aan de bib, dompelt je samen met je kindjes onder in sprookjes en verhalen met behulp van de fluwelen stem van de VertelSTER. 

Tienen Sport & Vlaanderen Zingt
Zaterdag 26 augustus

Wil je dat weekend wat sportiever uit de hoek komen, dan is ‘Tienen Sport’ ideaal op zaterdag 26 augustus ‘17. Neem een duik in de duiktank, leer hoe je jezelf kan verdedigen, waag je aan taekwondo, judo, aikido ... Maar ook zweefvliegen, sjotten op doel, wielrennen, gym, dans en nog zoveel meer. Warm de spieren dus maar op! Met medewerking van de sportclubs.

’s Avonds kan je dan weer je eigen zangtalent laten horen tijdens ‘Vlaanderen Zingt’: zing uit volle borst mee met Vlaamse en tonnen andere klassiekers op zaterdag 26 augustus ’17 vanaf 20.00 uur op de Grote Markt.

Parklife & Movies Open Air
Zondag 27 augustus

Voor de vierde keer slaat ‘Parklife’ zijn tenten op in het stadspark. Dit jaar worden de vier zondagen krachtig gebundeld in 1 dag op zondag 27 augustus '17 met hopen activiteiten zoals een picknick, workshops, muziek, dans en een heuse ‘Movies Open Air’ met ‘Vaiana’, ‘Beauty and the Beast’ en ‘Logan’. De organisatie gaat uit van opgewekTienen, RISO Vlaams-Brabant i.s.m. de jeugddienst van de stad Tienen en tal van verenigingen, kunstenaars en handelaars.

Zomerschilderdagen
Woensdag 5 en 19 juli
Woensdag 2, 16 en 30 augustus

Op woensdag 5 en 19 juli ’17 en 2, 16 en 30 augustus ’17 krijgen kunstenaars tijdens ‘Zomerschilderdagen’ de mogelijkheid om hun creativiteit op een persoonlijke manier te uiten op erg mooie locaties in Tienen.

Beiaardoncerten
Iedere woensdag

Naar jaarlijkse traditie kan men tijdens de maanden juli en augustus iedere woensdagavond om 20.00 uur een beiaardconcert vanuit de Sint-Germanustoren op de Veemarkt meepikken in Tienen. Er is een gratis torenbezoek mogelijk voor de concerten van 5  juli en 30 augustus ’17 om 19.00 uur.

Kunst, muziek, lekker eten, dans, animatie en vooral veel sfeer: ‘Tienen Feest!’ heeft voor jou heel wat in petto, een hele zomer lang!

Ook na de zomervakantie volgen er nog tal van evenementen. Zo is er  op zaterdag 2 en zondag 3 september '17 al een heus jeugdweekend met op zaterdag 'Back 2 school' voor de schoolgaande jeugd en op zondag 'Zomertoren' voor de studenten.