Stookoliepremie en toelage Sociaal Verwarmingsfonds

19
augustus
2022
heating-radiator-2021-08-26-15-36-45-utc

Stijgende energieprijzen zorgen bij veel huishoudens voor problemen. Elke gebruiker van stookolie en propaangas kan een stookoliepremie aanvragen. Daarnaast komt het Sociaal Verwarmingsfonds tussen bij personen die zich in een moeilijke situatie bevinden.

Elk gezin aan wie een leverancier tussen 15 november '21 en 31 december '22 huisbrandolie (stookolie) of propaan in bulk heeft geleverd voor de verwarming van het hoofdverblijf, kan een stookolietoelage van 225 euro netto aanvragen via de website van FOD economie.

Die toelage kan slechts eenmaal per gezin worden aangevraagd en wordt zowel toegekend aan gezinnen die in een eengezinswoning wonen als aan gezinnen die in een flatgebouw zijn gehuisvest.
 
Daarnaast komt de vzw Sociaal Verwarmingsfonds komt voor een deel tussen in de betaling van de verwarmingsfactuur van personen die zich in een moeilijke situatie bevinden. Om recht te hebben op deze toelage dien je aan bepaalde voorwaarden te voldoen. Om jou wegwijs te maken heeft het Sociaal Verwarmingsfonds met ‘Vraag het aan Mina’ een handige tool uitgewerkt op haar website. In een aantal vragen helpt de digitale assistente Mina jou op weg om de juiste steunmaatregelen terug te vinden.Toelagen van het Sociaal Verwarmingsfonds moeten aangevraagd worden via het OCMW.

Contact