Burgerbevraging Gemeente-Stadsmonitor

7
september
2020
stadsmonitor.jpg

Is het leuk wonen in jouw buurt? Kan je veilig fietsen in jouw gemeente of stad? Is er voldoende groen? Hoe tevreden ben je over de voorzieningen en diensten in jouw gemeente of stad? … Vanaf 9 september '20 organiseert het Agentschap Binnenlands Bestuur (ABB) de grootschalige burgerbevraging Gemeente-Stadsmonitor.

De Gemeente-Stadmonitor telt meer dan 200 cijferreeksen die de staat van jouw gemeente of stad in beeld brengen. Ruim 100 cijferreeksen komen voort uit de grootschalige burgerbevraging bij de inwoners van elke Vlaamse gemeente. Deze driejaarlijkse bevraging stond aanvankelijk in het voorjaar gepland. Omwille van de coronacrisis besliste het Agentschap Binnenlands Bestuur om de bevraging uit te stellen naar het najaar. 

Met de resultaten van deze bevraging wil het Agentschap Binnenlands Bestuur elk lokaal bestuur ondersteunen om betere beleidsbeslissingen te nemen. Deze inzichten geven immers een unieke kijk op wat voor elke burger belangrijk is in zijn of haar gemeente of stad. Dit is dan ook een unieke kans om jouw mening te geven over je gemeente of stad!

Van woensdag 9 september tot eind oktober '20 zal het Agentschap Binnenlands Bestuur in elke Vlaamse gemeente een representatief deel van de inwoners van 17 tot 85 jaar bevragen. De resultaten van deze nieuwe bevraging kan je in juni '21 raadplegen.

Medewerking aan deze burgerbevraging is vrijwillig, maar wel van groot belang. De bevraging Gemeente-Stadsmonitor is een unieke survey die in elke Vlaamse gemeente en stad op wetenschappelijke wijze georganiseerd wordt. De waarde van de resultaten hangt dan ook af van het aantal personen dat de vragenlijst invult.

Vlaanderen respecteert de privacy van elke burger en handelt steeds overeenkomstig de vereisten van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).