Stad Tienen promoot zelfstandig wonen: open huis in Seniorie Houtemhof

18
maart
2022
22_Seniorie Houtemhof-20

De stad Tienen organiseert op vrijdag 22 en zaterdag 23 april ’22 een open huis in de assistentiewoningen Seniorie Houtemhof. In een assistentiewoning kan je in een huiselijke omgeving zo lang mogelijk zelfstandig wonen door de vele extra’s.

De stad Tienen beheert 30 assistentiewoningen in het Groenhof in Kumtich en 62 flats in Seniorie Houtemhof in de Houtemstraat. Deze assistentiewoningen zijn erkend door het Agentschap Zorg en Gezondheid. Ze bieden een veilige en huiselijke woonomgeving met aandacht voor de noden van de bewoners, met als doel hen zo lang mogelijk zelfstandig te laten wonen. Het zijn betaalbare en kwaliteitsvolle flats, met een gezellige ontmoetingsruimte waar kan samengekomen worden met medebewoners, familieleden en vrienden en waar de woonassistente hen helpt met al hun vragen, technische problemen, het regelen van poetshulp, een kappersbezoek, enz.

“We streven naar een maximale invulling van onze assistentiewoningen”, zegt schepen van mensen Ine Tombeur. “Daarom organiseren we op vrijdag 22 en zaterdag 23 april '22 openhuisdagen in Seniorie Houtemhof. Je krijgt de gelegenheid een flat te bezoeken en kennis te maken met de woonassistente en de bewoners, en kan er de zorgzame en gezellige sfeer opsnuiven.”

Alle informatie over de assistentiewoningen is terug te vinden op www.tienen.be/assistentiewoning.

banner assistentiewoningen

 

 

Contact

Contactpersoon