Sportdienst start activiteiten opnieuw op

8
september
2021
turnen.jpg

De coronacrisis heeft heel wat gevolgen gehad voor sportclubs. Ook de activiteiten van de sportdienst werden vorig jaar onderbroken. Vanaf september starten de 50 + Sportelclub, Amuze en ‘Ik beweeg weer!’ opnieuw op. Sport en beweging zijn heel belangrijk, niet alleen voor de gezondheid, maar ook voor het geestelijk en sociaal welzijn. 

De 50 + Sportelclub is weer van start gegaan met een ruim aanbod aan sportactiviteiten. Momenteel organiseert de 50 + Sportelclub aquagym, badminton, dans, lessenreeks spierkracht, onderhoudsgymnastiek, Tai Chi Chuan, wandelen, fietsen en yoga. Plezierbeleving, sociale contacten en gezond bewegen staan centraal. De club richt zich in eerste instantie op de leeftijdscategorie van 50- tot 75-jarigen, al zijn ook jongere en oudere deelnemers welkom. Er zijn momenteel meer dan 700 aangesloten leden. 

Binnenkort gaat Amuze ook van start. Hier kunnen mensen, die hun draai niet vinden in het klassieke aanbod, bewegen door verschillende sporten te proberen. Elke donderdag kan er badminton en tafeltennis gespeeld worden. Naast deze twee sporten is er nog een 3de activiteit die maandelijks wijzigt. In september is dit yoga.

Vanaf oktober richt de sportdienst opnieuw het project ‘Ik beweeg weer’ in. Hier kunnen mensen terecht met een zwakke fysieke conditie of een bepaald ziektepatroon (bv. CVS, fibromyalgie, kanker, MS, depressie, burn-out, …). Iedereen kan op elk moment instappen en met een 10-beurtenkaart deelnemen aan de lessen aquagym, yoga en relaxatie.

Meer info over de 50 + Sportelclub, Amuze en ‘Ik beweeg meer’ op www.tienen.be/sport of bij de sportdienst, Reizigersstraat 81 in Tienen, tel 016 80 48 88, sport@tienen.be

Contact