Speelterreinen krijgen opknapbeurt

19
november
2020
Speelplein_Kronkel3_klein

De stad Tienen zet volop in op het vernieuwen en opfrissen van de speeltuintjes. Zo krijgt Vissenaken zijn eigen Kronkelland en is klimmen en klauteren voortaan eens zo plezierig op speelterrein 'Het maantje in de Lunevillelaan.

In Tienen zijn ze er al langer van overtuigd: buiten spelen heeft heel veel voordelen voor kinderen. De voorbije jaren werd er al flink geïnvesteerd in speelruimte voor de kinderen. Zo werd in het Vianderdomein een avontuurlijke speeltuin met duurzame materialen gebouwd en is er op het Sabooike  een speelterrein met de eerste Tiense deathride. De Rietstraat in Kumtich kreeg een leuk nieuw speelterreintje met speelcombinaties voor grote en kleine kinderen en natuurlijk is er ook het fantastische Heldenland. 

“Dit jaar is het de beurt aan de speelterreinen in de Kumtichstraat in Vissenaken en de Lunevillelaan net buiten de ring van Tienen”, vertelt schepen van vrije tijd Wim Bergé. “In de Lunevillelaan werd een nieuw kleurrijk speeltoestel geplaatst voor klim- en klauterpret. In Vissenaken werd het bestaande speelterrein volledig vernieuwd met natuurlijke speelelementen waaronder een hindernissenparcours en een deathride. De nieuwe naam van het plein ‘Kronkelland’ werd na een oproep gekozen door de kinderen uit de buurt, de scholen en de verenigingen.

De uitwerking van beide speeltuintjes gebeurde in samenspraak met de kinderen uit de buurt die heel wat ideeën aanleverden.

Contact