Sms-parkeren

Sms-parkerenIn Tienen heb je de mogelijkheid om parkeertijd via sms te reserveren. Het voordeel van sms-parkeren is dat je nooit kleingeld bij de hand moet hebben en dat je enkel betaalt voor de effectieve parkeertijd. Bovendien krijg je per sms een verwittiging als de maximale parkeertijd wordt overschreden. Per gsm-nummer kan eender welke nummerplaat aangemeld worden (ook buitenlandse nummerplaten). 

 

 

 

Voorwaarden

Per gsm kan je niet meer dan één wagen tegelijk aanmelden.

Procedure

Klanten van Mobistar en Base dienen zich na een eerste gebruik in te schrijven via www.4411.be om de facturatiegegevens te registreren. Het verschuldigde bedrag wordt nadien verrekend via een aparte parkeerfactuur.

Voor Proximusklanten gebeurt de afrekening automatisch via de gsm-factuur. Bij gebruik van een Proximus-prepaidkaart, wordt het bedrag onmiddellijk in mindering gebracht.

Je parkeert het voertuig en stuurt een sms-bericht met het nummer van de parkeerautomaat, gevolgd door een spatie en de nummerplaat naar 4411

Om de parkeeractie te stoppen, verstuur je een sms-bericht met de letter ‘Q’ naar 4411.

Bedrag

De tarieven zijn dezelfde als bij betaling via de parkeerautomaat. Er komt enkel een communicatiekost van 0,15 euro per sms bij. De eerste keer dat je gebruik maakt van het sms-parkeren is de parkeertijd gratis. Je betaalt dan enkel de verzendingskosten van het sms-bericht.