Sinterklaas in Tienen

5
november
2021
21_Sinterklaas _2m2 - versie 1

Poets de schoentjes alvast, want op zaterdag 20 november ’21 doet Sinterklaas zijn feestelijke intrede in Tienen. Op de Veemarkt houdt hij halt en valt er een heleboel leuks te beleven. De intrede is meteen ook het startschot van ‘Op stap met Sinterklaas’, een leuke wandeling die de kindjes t/m maandag 6 december ’21 een blik achter de schermen van het Sinthuis gunt.

Op pad met Sinterklaas

Wie nieuwsgierig is naar de activiteiten van de Sint, krijgt van zaterdag 20 november t/m maandag 6 december ’21 in vijf etalages in het stadscentrum een blik achter de schermen van het Sinthuis. Via een QR-code vertelt de Sint op de mobiele telefoon van mama of papa hoe zijn pieten alle cadeautjes op tijd bij de kinderen krijgen. Wie vooraf een pietenmuts en het deelnameformulier afhaalt in de Streekshop op het Torekesplein, kan ook deelnemen aan de zoektocht.

Na de wandeling kunnen de deugnieten op het Torekesplein een brief of tekening (met vermelding van hun naam en adres) posten in de brievenbus van de Sint, een foto nemen aan de photobooth en een kijkje nemen in de mini-expo van oud speelgoed. Elke brief of tekening wordt door de Sint beantwoord.

Routekaart op stap met SinterklaasLocaties Sinthuis

  1. Hennemarkt 21
  2. Veemarkt 13
  3. Peperstraat 4
  4. Leuvensestraat 45
  5. Gilainstraat 35

Deelnameformulier, brievenbus, mini-expo en photobooth van de Sint
Streekshop, Torekesplein, Grote Markt 6 in Tienen

 

 

 

 

Intrede van de Sint

Met een feestelijke parade zal Sinterklaas op zaterdag 20 november ’21 zijn intrede doen in Tienen. Op de Veemarkt kunnen kinderen vanaf 14.00 uur terecht om wat lekkers te halen, te genieten van animatie en te dansen met Disco Piet. Omstreeks 16.00 uur komt Sinterklaas er toe en houdt hij een toespraak voor alle Tiense deugnietjes.

Feestelijke intrede van de Sint
Zaterdag 20 november ’21 vanaf 14.00 uur

Route: CC De Kruisboog – Minderbroedersstraat – Peperstraat – Broekstraat – Dr. J. Geensstraat- Leuvensestraat – Delportestraat – Dr. J. Geensstraat – Grote Markt – Nieuwstraat – Hennemarkt - Veemarkt

Programma Veemarkt

14.00 – 16.00 uur: voor ieder wat lekkers 
14.00 - 16.00 uur: pietendisco
16.00 uur: verwelkoming Sinterklaas

Contact