Sfeervol genieten op de kerstmarkt

 

Wintermagie

Van vrijdag 8 t/m zondag 10 december
Van vrijdag 15 t/m zondag 17 december

Openingsuren
Vrijdag 16.00 tot 22.00 uur
Zaterdag 14.00 tot 22.00 uur
Zondag 14.00 tot 20.00 uurZet je kerstmuts op want tijdens de weekends van 8, 9 en 10 december en 15, 16 en 17 december '17 verwachten we je op de gezelligste kerstmarkt in de wijde omtrek. Dit jaar vindt deze plaats op het Torekes- en Mozartpleintje, achter de gevels van de Streekshop en de muziekacademie.

Sterren kijken en cadeautjes uitzoeken

Kerstmarkt

Proef van verkwikkende jenevers, warme chocolademelk en smakelijke hapjes en maak een keuze uit originele geschenkjes voor onder de kerstboom. Onze kerstchalets worden gevuld met keramiek, juweeltjes, kleurrijke mutsen en huissokken, kaarsen en houten decoratieartikelen. We hopen op een heldere sterrenhemel, want ook de vereniging voor sterrenkunde Capella is van de partij.

Totemannen en ander lekkers uit de oven

Heb jij de Tiense Totemannen nog niet geproefd? Dan is dit je kans, want tijdens het eerste weekend van de kerstmarkt tovert de Tiense Bakkersbond deze lekkere ventjes uit de houtgestookte oven. Een toteman is een kerstbrood met krenten, in de vorm van een in doeken gewikkeld kerstekindje. Je kan je toteman ter plaatse met een kopje warme chocolademelk verorberen, of mee naar huis nemen. Wil je zeker zijn van een exemplaar, bestel je toteman dan bij het begin van je bezoek aan de kerstmarkt. Deze lekkernij is immers gegeerd!

TotemannenTijdens het tweede weekend van de kerstmarkt wordt er een andere klassieker uit de houtoven getoverd: ‘Elsässer Flammkuchen’. Deze hartige koek is ideaal om de honger te stillen en vormt de perfecte ondergrond voor een hartverwarmende drankje …

Kom binnengluren bij de Kerstman en maak een ritje op de arrenslee

Bij een bezoek aan de kerstmarkt, mag het Huis van de Kerstman niet op je ‘bucketlist’ ontbreken. Voor alle brave kindjes heeft de Kerstman een leuke verrassing meegebracht. Je kan ook een ritje met de arrenslee van de Kerstman maken door de mooi versierde Tiense binnenstad.

Voor de inrichting van het Huis van de Kerstman kunnen we rekenen op:

Logo The Shop