Schuilhokken voor Tiense zwerfkatten

4
oktober
2019

Op vrijdag 4 oktober ’19 is het Werelddierendag. Bij deze gelegenheid worden in Tienen de eerste schuilhokken voor zwerfkatten geplaatst.

Gemeenten en steden zijn verplicht om gesteriliseerde zwerfkatten gecontroleerd te voederen en van schutting te voorzien. Op initiatief van de Vlaamse overheid kon elke gemeente kosteloos hiervoor enkele schuilhokken aanvragen.

Op Werelddierendag, vrijdag 4 oktober ’19, worden in Tienen de twee eerste hokken geplaatst. Eentje krijgt een plek links op het grasplein bij het betreden van het Sint-Jorisplein via de Meendijkstraat. Het tweede hok wordt voorzien aan het recyclagepark in de Leeuwerikweg. Op deze twee locaties werden de zwerfkatten gesteriliseerd of gecastreerd en zijn er vrijwilligers actief die de katten voederen en de populatie in de gaten houden. 

In de toekomst zullen er nog vijf schuilhokken geplaatst worden. De locaties worden samen met het dierenasiel bepaald. De actie past in het kader van het label ‘Diervriendelijke gemeente’ dat de stad Tienen in juni ’17 ontvangen heeft.